Deset let s Iniestou

Iniesta slaví zlatý gól z mistrovství světa 2010 (© marca.es)

Andrés Iniesta dnes slaví jubileum. Přesně před deseti lety poprvé nastoupil za první tým Barcelony.

Mimo hřiště je rodák z Fuentealbilly stále stejně tichý, jeho kouzla s míčem na hřišti však fanoušky naplňují emocemi. Iniesta zraje jako víno, které jeho společnost Bodega Iniesta prodává. Začátky v katalánském klubu neměl snadné, tvrdou prací spojenou s pořádnou porcí talentu se však vyšvihl mezi nejlepší fotbalisty, kteří běhaji po modré planetě.

Mistr světa, dvojnásobný mistr Evropy, třikrát vítěz Ligy mistrů, pět ligových titulů, pět trimufů v Supercopě a po dvou v Super Cupu, mistrovství světa klubů a Královském poháru. K tomu nedávné ocenění UEFA pro nejlepšího hráče kontinentu. To jsou největší úspěchy Iniesty, autora slavného gólu do sítě Petra Čecha v Lize mistrů a zlaté trefy z finále mistrovství světa.

Když 29. října 2002 naskočil pod vedením Van Gaala společně s Puyolem, Fernandem Navarrem, Gabrim, Gerardem, Rochembackem, Danim, Geovannim, Riquelmem, Dani Tortolerem a Enkem do utkání Ligy mistrů v Bruggách, asi málokdo tušil, jaká hvězda z Iniesty vyroste.

Fanoušci se už celou dekádu těší z Iniestovy techniky, přehledu, kliček na pětníku a fotbalového myšlení. Samotnému hráči je přitom teprve 28 let. Don Andrés bude milovníkům kulatého nesmyslu rozdávat radost ještě mnoho sezón...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace