Diego a Özil se znovu setkají, tentokrát jako soupeři

Diego a Özil v době, kdy váleli za Werder Brémy (© marca.es)

Městské derby mezi Atléticem a Realem Madrid, které bude hostit stadion Vicente Calderóna, přitahuje pozornost z mnoha důvodů. Jedním z nich je i opětovné setkání Diega Ribase a Mesuta Özila.

Dnes se oba špílmachři představí jako soupeři, není tomu ale tak dávno, co si užívali vzájemné spolupráce ve Werderu Brémy, kam tehdy 19letý Özil přestoupil v roce 2008 ze Schalke. Zatímco Özil měl nálepku talentovaného fotbalisty, Diego byl za největší hvězdu týmu. Oba hráči si hned padli do noty, a to nejen na hřišti, ale mimo něj. Diego byl jako Özilův starší bratr, rádce a mentor v jedné osobě.

Netrvalo dlouho a Özil se stal Diegovým parťákem v základní sestavě. První sezónu ve Werderu zakončil s bilancí dvou gólů a pěti asistencí. Diegova numera byla samozřejmě o úroveň výše, Brazilec měl na kontě osmnáct branek a patnáct přihrávek.

Nebylo proto divu, že Diego se stal na přestupovém trhu žádaným zbožím. Podle některých byl dokonce prvním jménem na seznamu tehdejšího kouče Realu Madrid Bernda Schustera. K přestupu do bílé části hlavního města ale nikdy nedošlo. To možná nejvíce vyhovovalo Özilovi, který vedle svého vzoru mohl fotbalově růst.

Spolupráce Diega s Özilem vynesla Werder do finále domácího poháru, v němž vstřelil druhý jmenovaný vítězný gól, a do finále Poháru UEFA, kde však nestačil na Šachtar. To vše v sezóně 2008/2009. Pět gólů a 23 asistencí, to byla čísla Özila z tohoto ročníku, Diego se mohl pochlubit bilancí 21 gólů a 12 přihrávek.

Özilova stoupající výkonnost umožnila Werderu Diega prodat do Juventusu za 25 milionů eur, Němec se stal v pouhých 20 letech lídrem týmu. Třetí místo v Bundeslize a finále domácího poháru, to byly týmové úspěchy. V osobní rovině se pak Özil mohl pochlubit 10 góly a 30 asistencemi.

Dnes se znovu Diego Ribas a Mesut Özil znovu setkají. První bude v derby hájit barvy Atlética, druhý Realu Madrid. Učitel proti žákovi. Kdo bude úspěšnější?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace