Diego Alves si Konfederačním poháru nezahraje

Diego Alves (© goal.com)

Diego Alves, brankář Valencie, si na Konfederačním poháru FIFA v Brazílii, jenž se uskuteční příští měsíc, za domácí výběr nezahraje. Hodně tvrdá rána před mistrovstvím světa, které Kanárci budou pořádat příští rok. A dost nemilá zpráva pro sedmadvacetiletého brankáře, jenž si uvědomuje, že důvod toho, proč není na nominační listině pro nejvýznamnější turnaj letošního roku, je jeho situace v klubu z Mestally.

Jeho neustálé pendlování mezi brankou a lavičkou náhradníků zapříčinilo propad v preferencích reprezentačních koučů „verde-amarela“, kdy zejména po nástupu Luise Felipe Scolariho začal postupně mizet z nominačních listin. Včera se tak potvrdilo, že s ním Brazílie nepočítá, tedy prozatím pro Confederations Cup. Místo něj budou v kabině Julio César, Diego Cavalieri a Jefferson.

To, že se Alves do nominace pravděpodobně nevejde, tušil už den předtím, než muži z brazilské fotbalové federace vypustili vybraných třiadvacet jmen do éteru. Carlos Alberto Pereira, bývalý trenér Valencie v sezóně 1994-95, nyní člen svazu, totiž s předstihem nastínil, jak se asi rozluští hlavolam s obsazením pozice mezi tyčemi, kolem nějž se rozvinula hodně napjatá debata. „Diego toho v posledních třech měsících moc neodchytal. Nevím, co se stalo. Teď se mluví o tom, že ho koupí Barça“. Takže z těchto vyjádření asi pochopil, že on mezi vyvolenými rozhodně nebude.

Pro něj je to vážné varování, neboť jestli chce mít šanci proniknout do nominace na fotbalový svátek, do jehož začátku zbývá něco přes rok, musí pravidelně chytat. Jinak se s reprezentačním trikem může nadobro rozloučit. Jinak stejný osud jako Diega Alvese potkal i zkomírajícího Kaká, exbarcelonistu Ronaldinha, nebo Diega Costu s Mirandou. Naopak čest oblékat kanárkově žlutý dres si ze španělské ligy vybojovali Dani Alves, Marcelo a Filipe Luis.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace