Diego Costa na vlastní žádost skončil v Atléticu Madrid

Diego Costa (© marca.es)

Diego Costa už není hráčem Atlética, klub dnes oficiálně oznámil rozvázání útočníkovy smlouvy.

O konec angažmá na Metropolitanu požádal sám fotbalista, podle tisku z osobních a rodinných důvodů, blíže specifikovány ale nebyly.

Diego Costa poslední dva dny netrénoval, což napovídalo, že se cesta jeho a Atlética rozejde. Nyní se stal volným hráčem, který si může vybrat nové působiště, avšak ne bez omezení. Atlético si totiž vynutilo dodatek, že kdyby se Diego Costa upsal přímému konkurentovi v boji o titul či postup do Ligy mistrů (Sevilla, Barcelona a další kluby), musel by zaplatit "odškodné" 15 milionů eur.

Diego Costa strávil v Atléticu dvě etapy, v obou pomohl klubu k důležitým trofejím, a to včetně ligového titulu či triumfu v Evropské lize. Naopak v mezidobí se Atléticu příliš nedařilo. Celkem nastřílel španělský reprezentant v dresu Los Colchoneros 83 branek a 36 aistencí v 215 utkáních. Smlouva na Metropolitanu měl platnou do léta 2021.

Na právě končící rok nebude Diego Costa vzpomínat v dobrém, neustále ho totiž provázely zdravotní potíže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace