Disciplinární komise FIFA přistoupila k exemplárnímu trestu: Rubiales dostal tříletý zákaz činnosti

Luis Rubiales a Jenni Hermoso ve finále MS žen

Disciplinární komise FIFA v pondělí oznámila, že bývalému prezidentovi Španělské fotbalové federace, Luisi Rubialesovi, zakazuje výkon jakékoliv činnosti související s fotbalem, a to na celkem tři roky s platností na národní i mezinárodní úrovni. Luis Rubiales s odvoláním na rozhodnutí potvrdil, že se bude chtít odvolat.

Případ, jenž dovedl Rubialese až k disciplinární komisi, se týká události, která se odehrála po finále Mistrovství světa žen ve fotbale. Tehdejší šéf RFEF, Luis Rubiales, políbil hráčku Jenni Hermoso bez jejího souhlasu, a následně tlačil na hráčku, aby celou záležitost veřejně zlehčila a bagatelizovala.

Rozhodnutí disciplinární komise FIFA bylo dnes oznámeno panu Rubialesovi, který má v souladu s disciplinárním řádem FIFA deset dní na to, aby si vyžádal odůvodněné rozhodnutí, ježbude na požádání zveřejněno na stránkách legal.fifa.com. Proti tomuto rozhodnutí se lze odvolat k Odvolací komisi FIFA,“ uvedl Gianni Infantino.

FIFA opakuje svůj absolutní závazek respektovat a chránit integritu všech lidí a zajistit dodržování základních pravidel občanského chování,“ znělo závěrem oficiální zprávy, na kterou Luis Rubiales reagoval okamžitě oznámení, že se bude proti tříletému zákazu činnosti bránit.

Poté, co mi bylo 24. srpna oznámeno zahájení řízení ze strany FIFA a byla mi poskytnuta lhůta 10 dnů na vyjádření, mi 26. srpna bylo oznámeno uložení preventivní suspendace na dobu 90 dní spolu se zákazem přímého či nepřímého kontaktu s paní Hermoso. Jinými slovy, dva dny poté, co mi byla poskytnuta desetidenní lhůta a bez toho, aniž bych byl vyslechnut," oznámil ve vyjádření k rozsudku Luis Rubiales.

"Postup FIFA se vyznačuje tím, že vydává rozhodnutí bez podkladů, což mi prakticky znemožnilo podat okamžité odvolání. To také znamená, že k dnešnímu dni jsem byl suspendován již 66 dní, aniž bych měl možnost se hájit. Disciplinární komise své kroky odůvodnila tím, že moje přítomnost jako prezidenta RFEF by mohla bránit výkonu spravedlnosti.

Odvolací komise ale mé odvolání zamítla i přesto, že jsem 11. září rezignoval na svou funkci. Pokud jsem již nezastával ve světě fotbalu žádnou funkci, jak mohu být nebezpečný pro řízení tím, že zastávám funkci? Ani dnes, 30. října, nemám k dispozici podklady, které mi nebyly nikdy předány, což znamená, že nemám na základě čeho se odvolat.

Politický a mediální lynč vyvolal vlnu, v níž některé instituce chtěly jednat určitým způsobem, nad rámec zachování presumpce neviny nebo poskytnutí stejných možností všem stranám, aby proces byl spravedlivý. Závěry nechť si každý udělá sám.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace