Diskotéka, gurmánské speciality, pozemky, víno... Jak investují fotbalové hvězdy?

Andrés Iniesta se svými víny (© marca.es)

Fotbalisté špičkových klubů jsou multimilionáři. Jak své peníze investují hvězdy Barcelony a Realu Madrid?

Zyvšování daní, krize. Ani to neodradí Messiho, Casillase a spol. od podnikání, které jim dává šanci znásobit už tak astronomické výdělky.

Sergio Ramos založil společně s toreadorem José Maríou Manzanaresem v Seville podnik, jehož cílem je mít sto zaměstnanců. A zboží bude lákavé, půjde totiž o gurmánské speciality. Ty navíc budou podle zmíněné dvojice prodávány a konzumovány inovativním způsobem.

Ramosův spoluhráč Cristiano Ronaldo prozměnu chystá otevření diskotéky s barem v portugalské oblasti Algarve. Podle čísla dresu nejdražšího fotbalisty planety se bude jmenovat Seven. Její součástí budou i dvě VIP zóny určené pro celebrity nebo soukromé večírky.

Iker Casillas se zaměřil na nemovitosti. Brankář Bílého baletu vlastní přes dvě desítky bytů, domů a garáží, které jsou rozmístěné po celém Madridu.

V podobném odvětví podniká Lionel Messi, nejlépe vydělávající fotbalista světa, jehož roční příjmy se pohybují okolo 33 milionů eur. Argentinec společně se svým otcem kupuje, pronajímá a prodává městské a venkovské pozemky.

Andrés Iniesta obchoduje s vínem, kterému se věnuje již devět let. Až vloni se ale rozhodl pro komercializaci produktů prostřednictvím společnosti Bodega Iniesta, která sídlí v Albacete. Zdejší fotbalový klub nosí logo Iniestovy firmy na dresech.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace