Diskuze o herním systému se přiostřují

Unai Emery (© google.com)

Nikdo nemůže popřít, a to dokonce ani ve vedení klubu, že ohledně herního systému, který implantoval trenér Unai Emery svému mužstvu v úvodních zápasech sezóny, neexistuje v Seville jednotný názor. Rakitič na pozici středního záložníka, středopolaři a útočníci, kteří příliš nevypomáhají při defenzivních úkolech a nadmíru útočně naladění obránci. Za tohoto stavu věcí se útoky soupeře ve většině případů často mění v přesilové situace. Díky tomu se mnozí domnívají, že by bylo zřejmě vhodnější hrát s dvěma defenzivními záložníky a posunout Rakitiče na pozici podhrotového hráče, kde mimo jiné v minulém roce předvedl, že dokáže být nejen velmi platný pro finální přihrávku, ale i v roli střelce.

Přestože týmová nevyváženost byla evidentní od startu sezóny, Emery prozatím není svolný k tomu, aby Rakitičovu pozici změnil. Byť po zápase s Málagou přiznal, že systém není neotřesitelný, má jasno v tom, že mu jeho sázka s chorvatským reprezentantem nakonec vyjde.  Ovšem i někteří hráči, jako v případě stopera Caly, si po utkání lehounce postěžovali, jak se na obranu valily soupeřovy útoky: „Je potřeba udělat nějaké úpravy, protože každý tým trpí, když na něj útočí čtyři a vzadu jsou jenom dva, nebo tři obránci“.

Z těchto slov je zřejmé, že jisté výhrady existují i v kabině. Nicméně z nejvyšších pater vedení klubu, jinak to snad ani nejde, se Emerymu dostává stoprocentní podopra. Prezident José María del Nido, který je zvyklý pronášet soudy o předváděném fotbale poměrně často, včera raději zvolil možnost nevyjadřovat se k celé záležitosti: „Mám svůj názor na herní systém, ale neřeknu ho. Dovedete si představit, co by se z toho udělalo, kdyby prezident neměl stejný názor jako trenér a ještě to hlásal na veřejnosti?“.

Nicméně o trenérských schopnostech Unaie Emeryho prezident Sevilly nepochybuje ani v nejmenším: „Je to mužstvo, proti kterému si vytváří soupeři velké množství šancí, ale to napraví trenéři. Z toho důvodu máme jednoho z nejlepších trenérů ve Španělsku. Už to prokázal. Dáme mu čas, aby to dal do pořádku“. Ve stejném duchu promluvil i ohledně diskuzí, jestli nebylo potřeba přivést někoho jiného, než křídelního hráče (Čeryševa). Del Nido to objasnil stručným: jednalo se o expresní přání trenéra“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace