Dlouho jsem na tuto chvíli čekal, říká Fàbregas

Cesc Fàbregas (© sport.es)

Cesc Fàbregas byl oficiálně představen fanouškům jako nový hráč Barcelony.

Na Nou Camp se na "návrat ztraceného syna" přišlo podívat 35 tisíc fanoušků. Katalánci získalo reprezentačního záložníka z Arsenalu za 29 milionů eur, dalších 5 milionů eur přinesl do transferu samotný hráč tím, že se v každém roce smlouvy vzdal jednoho milionu eur, a posledních 5 milionů eur může do Londýna putovat formou bonusů. Čísla potvrdil i i prezident Barcelony Sandro Rosell, jenž zároveň prozradil, že výkupní klauzule byla stanovena na 200 milionů eur.

"Děkujeme vedení Barcelony za důvěru a úsilí, které do mě vložilo. Byly to těžké měsíce, ale teď jsem připraven odevzdat klubu vše, aby žádná strana přestupu nelitovala. Stojím před největší životní výzvou. Čekal jsem na tuto chvíli dlouho," uvedl Fàbregas.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Barcelony opustil katalánskou metropoli jako mladíček, což mu někteří fanoušci mají za zlé. I na to je ale připraven: "Vím, že někteří lidé mi to vyčítají, ale jsem tady, abych ukázal své kvality. Nechci nikoho zklamat. V tomto klubu jsem vyrostl a nikdy jsem ho nepřestal sledovat a obdivovat."

Fàbregas bude ve staronovém působišti nosit dres s číslem 4, které mu přenechal Thiago Alcántara. "Už se těším, až s ním vyběhnu na hřiště. Pokud je Guardiola něčím známý, pak tím, že dává minuty hráčům, kteří si to zaslouží. A já slibuji práci a oddanost."

Podívejte se na představení Cesca Fàbregas v Barceloně před zraky 35 tisíc fanoušků:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace