Dlouhý seznam obětí

José Mourinho a Jorge Valdano (© as.com)

José Mourinho od svého příchodu do Realu Madrid získal v klubu velkou moc, jejíž sílu poznala už celá řada obětí.

Každá z nich byla nějakým způsobem s minulostí Realu Madrid spjatá. Prvním, kdo si musel kvůli odlišným názorům balit kufry, byl Jorge Valdano. Mourinho s tehdejším sportovním ředitelem vedl válku, kterou ukončil až Florentino Pérez. Prezident Bílého baletu Valdana vyhodil a jeho pravomoce předal Mourinhovi.

Zinedine Zidane měl plnit podobnou funkci jako Luis Figo v Interu Milán. Florentino Pérez si sliboval, že někdejší hvězdný hráč bude spojkou mezi ním a hráči. Jenže Mourinho vše viděl jinak, Zidanova pozice mu nevyhovovala, takže Francouz rovněž klub opustil, aby si udělal trenérskou licenci. Tento rozvod na rozdíl od toho Valdanova proběhl v tichosti, nenápadně.

Mourinhovu čistku nepřežil ani doktor Hernández, The Special One si dokonce vyžádal i změnu kuchaře. Dobroty ve Valdebebas už proto nepřipravuje Chechu.

Poslední obětí je Iker Casillas, kterého Mou sesadil ve včerejším utkání v Málaze na lavičku. Podle trenéra byl pro mnohé nemyslitelný tah založený čistě na sportovní výkonnosti, nicméně podle médií jde o trest za to, že reprezentační brankář několikrát vyjádřil s Mourinhem nesouhlas.

Pokarán posezem mezi náhradníky v souboji s Manchesterem City byl před několika měsící také Sergio Ramos, další Španěl, kteří jsou dle Portugalce "nedoktnutelnými miláčky médií". Mourinho mu údajně vytýkal nedostatečné nasazení. Nakonec však došlo k rychlému usmíření.

Mourinhově kritice neunikl ani úspěšný trenér Realu Madrid Castilla Alberto Toril, jemuž vytýkal, že se soustředí na vlastní výsledky místo toho, aby připravoval hráče pro první tým.

To vše pouze v rámci Realu Madrid. Mimo něj stihl Mourinho pourážet nebo něco vytknout půlce fotbalového světa. UEFA, rozhodčí, Barcelona, Guardiola, Vilanova, Preciado, Pellegrini... Ti všichni by mohli vyprávět. Mourinho je kontroverzní postava, avšak nadmíru úspěšná. 

Florentino Pérez přechází Portugalcovy eskapády mlčením, tisk se však shoduje, že prezidentův pohár trpělivosti pomalu přetéká, což by pro Mourinha v kombinaci se zhoršenými výsledky mohlo brzy znamenat nucené vystoupení z vlaku jménem Real Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace