Dmitrović je novým exekutorem penalt Eibaru. První proměnil, v La Lize skóroval brankář po 10 letech

Marko Dmitrović proměňuje pokutový kop (© marca.es)

Eibar sice prohrál s Atléticem 1-2, nejvíce se přesto mluví o brankáři Marku Dmitrovićovi, jenž se zapsal mezi střelce.

Strážce svatyně baskického klubu se ve 12. minutě ujal exekuce pokutového kopu a neomylně překonal kolegu Jana Oblaka, jenž je považován za jednoho ze tří nejlepších brankářů světa.

La Liga tak byla svědkem skórujícího gólmana po deseti letech. Naposledy se to povedlo Dani Aranzubiovi v únoru 2011, kdy tehdejší brankář Deportiva vstřelil v nastaveném čase gól do sítě Almeríe. Právě po Aranzubiovi, Santamaríovi, Fenoyovi, Chilavertovi, Pratsovi a Nachu Gonzálezovi se Dmitrović stal sedmým brankářem historie La Ligy, jenž poznal radost z rozvlněné sítě.

Jak prozradil sám Dmitrović, nápad vzešel od trenéra José Luise Mendilibara: "S tou myšlenkou přišel Mendilibar. Už dlouho mi říkal, že bych měl penalty kopat. Edu Expósito tu poslední proti Granadě neproměnila a poté mi bylo řečeno, že další budu zahrávat já. Dnes na mě přišla řada, ale je škoda, že gól nám nepomohl k lepšímu výsledku."

Sám Mendilibar potvrdil, že Dmitrović dostane šanci z puntíku znovu: "Ostatní nedokázali penaltu proměnit, proto jsme museli něco udělat. Dmitrović bude exekutorem pokutových kopů do doby, než nepromění."

Podívejte se na Dmitrovićův gól:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace