Doblas kritiku za zranění Iona Véleze nechápe

Chvíle po zranění Iona Véleze (© marca.es)

Hodně dlouhá pauza čeká Iona Véleze poté, co odnesl střet s Toni Doblasem vážným zraněním kolena.

K situaci došlo v závěru utkání sedmého kola Segundy, v němž Xerez zdolal Gironu 2-1. Hostující útočník dobíhal míč, načež ho brankář Xerezu ostrým skluzem poslal k zemi. Vyšetření odhalila zpřetrhané vazy, Iona Véleze tak čeká dlouhá pauza o minimální délce šesti měsíců.

Na Doblasovu hlavu se za bezohledný zákrok snesla vlna kritiky, 31letá jednička Xerezu ji však odmítá: "Nechápu to. Nešlo o úmysl, pouze jsem se snažil trefit míč. Byla to smůla a nešťastná náhoda. Po tolika letech, co hraji fotbal, je to poprvé, co se mi něco podobného stalo. A doufám, že i naposledy. Doufám, že se z toho Ion co nejdříve dostane."

"Mám čisté svědomí. Nikdy bych nechtěl protihráči úmyslně ublížit. Nechtěl jsem to vidět v televizi. Kdyby byla v zápase ještě možnost střídat, požádal bych o stažení ze hry, protože mě to hodně zasáhlo. Nejdůležitější je, že postižená osoba v tom neviděla úmysl."

Doblase mrzí, jak se k situaci postavila média: "Nejde to už vrátit zpět. Bohužel média otiskla záběry z momentu, kdy moje noha narazila do Ionova kolena, protože to znamená větší prodejnost. Kdybych zlomil nohu Cristianu Ronaldovi, pošlou mě na smrt."

Podívejte se na Doblasův ostrý zákrok na Iona Véleze:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace