Dříve jezdil na tréninky na koni, teď je Chimy Ávila horkým zbožím na přestupovém trhu

Chimy Ávila (© marca.es)

Chimy Ávila byl v uplynulém roce se 17 góly čtvrtým nejlepším střelcem La Ligy, což neuniklo pozornosti zájemců.

Dá se očekávat, že Osasuna 25letého Argentince neudrží. Do konce sezóny snad ano, poté však bude moci Ávila zažádat o španělské občanství, nebude brán jako cizinec, pro něž jsou v klubech La Ligy vyhrazena jen tři místa na soupisce,a jeho atraktivita na přestupovém trhu se tím ještě zvýší. Podtrhne ji poměrně nízká výkupní klauzule 25 milionů eur, na kterou se Osasuna s největší pravděpodobností bude odvolávat.

Během několika let udělal Chimy Ávila velký skok v kariéře. Během života si podobně jako řada dalších Jihoameričanů prošel velmi trnitou cestou. "Jsem vděčný matce, která je velká bojovnice. Když odešla od otce, musela se starat o devět dětí. Z mé čtvrti vedou různé cesty, můžete být úspěšný a poskytovat novinářům rozhovory, ale také skončit ve vězení. Je těžké, když vidíte kamarády, jak se v noci baví, zatímco vy musíte spát, protože v šest ráno vstáváte na trénink," vypráví Chimy Ávila, jenž dříve absolvoval půlhodinovou cestu na trénink na koni. Další zkouškou byla velmi vážná nemoc dcerky, ze které se podle Chimyho vyléčila jen díky "zázraku".

"Ani přesun do Španělska nebyl snadný, protože má žena trpí fóbií z létání. Naštěstí jsem se pro ni mohl do Argentiny vrátit, dali jsme ji prášek, přiletěla do Španělska v podstatě zdrogovaná. Ale s ní a dcerami je život ve Španělsku úplně jiný," pokračuje.

"Velmi si cením života. Proto mám radost z každého zápasu, když si uvědomím, čím jsem si v minulosti prošel. Nevím, jestli cítím zodpovědnost. Zodpovědnost má mnoho pracujících, ale jakou zodpovědnost může mít fotbalista? Každé utkání si užívám, protože nevím, jestli mě zítra čeká další. Žádný míč pro mě není ztracený, kdo nebojuje, nikdy nic nevyhraje."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace