Drogba dostal Barcelonu do problémů

Didier Drogba (© as.com)

Barcelona prohrála v prvním utkání semifinále Ligy mistrů na půdě Chelsea 0-1, v odvetě tak Katalánci budou muset dohánět manko.

O jediný gól zápasu po skvělé brejkové akci postaral Didier Drogba v nastaveném čase prvního poločas. Chelsea tak potvrdila, že to na španělské týmy umí, přestože si dnes vybrala velkou porci štěstí.

Barcelona zůstala na Stamford Bridge věrná svému stylu. Z počátku se nedokázala dostávat na dostřel Čechovy branky, což změnil až Alexis Sánchez, jehož lob přes českého reprezentačního gólmana skončil na břevně. Cesc měl později na kopačce jasný gól, z ideální pozice však dorážku levou nohou netrefil dobře. Další šanci hostů zmařil na brankové čáře Ashley Cole.

Chelsea byla blízko gólu po standardní situaci, John Terry se ale na hranici malého vápna nezorientoval dobře. V době, kdy už se zdálo, že v první půli gól nepadne, přišla nejpovedenější akce Blues v utkání. Po Ramiresově přihrávce dopravil míč za záda Víctora Valdése Drogba.

Druhé dějství nabídlo stejný obrázek. Barcelona se snažila získat klíč k zámku, kterým Chelsea uzavřela prostor okolo vápna. Několik střel z dobrých pozic obětaví hráči v modrém zblokovali, v jiných případech zklamalo Barcelonu zakončení.

Adriánovu střelu vytáhl Čech, nejlepší zákrok předvedla jednička Chelsea proti Puyolově dobře umístěné hlavičce. V nastaveném čase orazítkoval Pedro tyč a následnou dorážku poslal Busquets nepochopitelně nad. Tentokrát se na Stamford Bridge Iniestazo nekonalo, o všem rozhodne odveta na Nou Campu, do níž půjdou díky Drogbovi s náskokem hráči Chelsea.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace