Dudek při své rozlučce chválil Casillase, Benzemu i Mourinha

Jerzy Dudek (© as.com)

Jerzy Dudek po čtyřech letech opouští Real Madrid, polský gólman nešetřil chválou na adresu Ikera Casillase, Karima Benzemy a José Mourinha.

"Casillas je výjimečný, nejlepší brankář světa. Pro mě je skutečným šéfem a vůdcem kabiny, ale hlavně přítelem na celý život. Moc nemluví, nepotřebuje zvyšovat hlas. Vše řekne krátce a výstižně. Jeho slova mají váhu," promluvil Dudek o jedničce Realu Madrid, která ho mezi tři tyče téměř nepustila.

"Má vítěznou mentalitu, nikdy nechce odpočívat. Jsou hráči, kterým nevadí, když sedí v určitých zápasech na lavičce, ale Iker se nikdy nezastaví. Má v hlavě jenom touhu překonávat rekordy a získávat trofeje."

K Benzemovi uvedl: "Když jsem ho poprvé viděl na tréninku, byl jsem unešen. Řekl jsem všem přátelům, že Real Madrid koupil fantastického hráče. Pro mě je lepší než Brazilec Ronaldo. Má obrovské kvality. Je nesmírně rychlý a má čich na góly. V Realu Madrid dosáhne velkých věcí."

Dudek také vyzdvihl osobu José Mourinha: "Poslouchejte, co vám řeknu. Mou je budoucností Realu Madrid. Je to ideální profesionál, který přeorganizuje sportovní část klubu. Real Madrid potřeboval takovou osobnost, která ví, kam a kudy chce jít."

Osmatřicetiletý Polák zatím nemá jasno, bude-li v kariéře pokračovat. "Ještě nevím, musím počkat, co řekne žena. Mám nabídky z Anglie a Turecka, zvláště přestup do Turecka by znamenal něco úplně nového. Cítil jsem, že je čas Real Madrid opustit, i když se to mým dětem nelíbí. Zejména 14letému synovi, který v Madridu studuje a našel si tu i nevěstu. Má rád španělský život. Nedokážu ho z Madridu dostat!"

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace