Dva góly, asistence, bojovnost a netradiční oslava. Griezmann si hned v prvním zápase získal Camp Nou

Antoine Griezmann (© marca.es)

Při absencích Messiho, Suáreze či Dembélého měl být Antoine Griezmann v zápase proti Betisu hlavní hvězdou Barcelony. A francouzský útočník nezklamal.

Vstřelil dva parádní góly, přidal asistenci na trefu Vidala a vynikal bojovností. Camp Nou se mu hned při prvním startu na jeho půdě klaněl.

"Chyběli nám důležití hráči, v takovém případě musí udělat krok dopředu celé mužstvo a to se dnes stalo. Já samotný nemohu, jestliže jsem dal góly, pak díky spoluhráčům. Druhá branka? Viděl jsem, jak to Leo (Messi) zkouší na tréninku a okopíroval jsem ho," řekl Griezmann ke své druhé trefě, kdy krásnou technickou střelou nedal brankáři šanci.

Barcelona porazila Betis 5-2 a Griezmann překvapil gólovou oslavou, kdy v rohu hřiště přebral hrst konfet v klubových barvách a vyhodil je do vzduchu, což pobavilo i Suáreze a Messiho, kteří střetnutí sledovali z VIP lóže. Jak sám Griezmann přiznal, inspiroval se u basketbalisty LeBrona Jamese, jenž se předzápasovým rituálem (na místo konfet používá křídu) proslavil: "LeBronův rituál, který dělal před zápasy, se mi líbil, pokusil jsem se ho okopírovat."

Příznivci Barcelony přijali Griezmanna skvěle, přestože dal před rokem klubu košem a rozhodl se setrvat v Atléticu. Panovaly tak obavy, zdali to nebudou fanoušci 28leté hvězdě po letním přestupu vytýkat. Nenaplnily se, i když se najdou výjimky. Jednou z nich je Josep Maria Minguella, 78letý bývalý agent spojený s Barcelonou, který pomáhal zařídit příchody Messiho, Maradony či Romária a je podepsán pod založení tiskovin Don Balón a Sport. "Barcelona je můj život a je to poprvé od roku 1947, co na Camp Nou nejdu, protože se nerespektoval klub. Nelíbilo se mi, jak se Griezmann před rokem zachoval," uvedl Minguella.

Podívejte se na netradiční oslavu Antoina Griezmanna:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace