Dva měsíce, které ukážou, jak na tom Atlético opravdu je

Vydrží Atléticu radost? (© marca.es)

Atlético je zatím senzací letošního ročníku Primera División. Podaří se Madriďanům udržet formu i v závěru roku, kdy je čekají nejtěžší zápasy sezóny?

Mužstvo Diega Simeoneho je jediné vítězství od překonání historicky nejlepšího vstupu klubu do ligy. Válí také v Evropě, kde vyhrálo 16 utkání v řadě. Přesto Los Colchoneros téměř nikdo nepovažuje za reálného kandidáta na titul.

Důvodem je poměrně příznivý los, který Atlético v úvodu La Ligy mělo. Odpověď na to, jak na tom Rojiblancos skutečně jsou, přinesou následující dva měsíce. Během nich totiž na Cholův tým čeká prozměnu série nejtěžších možných zápasů.

Atlético se postupně představí na Mestalle, Bernabéu i Camp Nou, třech nejtěžších stadionech ve Španělsku. Kromě výjezdů do Valencie, bílé části Madridu a Barcelony to však nebude mít snadné ani na Calderónovi, kde bude hostit v malém derby Getafe, Deportivo nebo Sevillu.

Už víkendový mač na Mestalle hodně napoví. Atlético má na Valencii 14bodový náskok. Pokud by na jejím hřišti vyhrálo, už ve čtvrtině soutěže by možná definitivně odstřelilo jednoho z přímých rivalů. Simeoneho parta je toho schopná, fanoušci Atlética ovšem mají v živé paměti řadu podobných příležitostí, které jejich miláči promarnili, a po nichž následoval tvrdý pád. Jak tomu bude letos?

Příštích sedm zápasů Atlética:

Valencia - Atlético
Atlético - Getafe
Granada - Atlético
Atlético - Sevilla
Real Madrid - Atlético
Atlético - Deportivo
Barcelona - Atlético

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace