Dvanáct provincií ještě nemělo zastoupení v La Lize

Fanoušci Huescy slaví postup (© as.com)

Španělsko je rozděleno na padesát provincií, drtivá většina z nich již měla svého zástupce v nejvyšší soutěži. Dvanáct jich ale na debut v La Lize stále čeká.

Ještě před několika týdny jich bylo třináct, Huesca ale stejnojmennou provincii postupem do Primera División ze seznamu vymazala. Zůstává na něm galicijská dvojice Lugo a Ourense, stejně tak Toledo, Cuenca, Guadalajara, Ciudad Real, Ávila, Segovia, Teruel, Palencia, Zamora a Cáceres.

Pětadvacet územních celků vyslalo do La Ligy jednoho zástupce. Jde o provincie Álava, Albacete, Almería, Burgos, Cantabria, Córdoba, Girona, Granada, Huelva, Huesca, Islas Baleares, Jaén, León, Lérida, Málaga, Murcia, Navarra, Las Palmas, La Rioja, Salamanca, Soria, Tarragona, Santa Cruz de Tenerife, Valladolid a Zaragoza. Dalších třináct pak minimálně dva - Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante, Cádiz, Sevilla, Vizcaya, Guipúzcoa, Castellón, Pontevedra, A Coruña, Asturias a Badajoz. 

Madrid je naproti tomu provincií, která bude mít v nadcházejícím ročníku La Ligy nejpočetnější zastoupení, a to zásluhou Realu Madrid, Atlética, Raya Vallecana, Leganésu a Getafe, což jsou jediné kluby z této části Španělska, které Primeru okusily. Také Barcelona napočítala během historie pět celků - Barcelonu, Espanyol, Sabadell, Europu a CD Condal de Sants-Hostafrancs.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace