El Clásico opět končilo potyčkou

José Mourinho se pustil do Tita Vilanovy (© as.com)

Zdálo se, že vášně mezi Barcelonou a Realem Madrid během léta vychladly. Závěr včerejší odvety Supercopy však ukázal, že tomu tak zdaleka není.

Zejména hráči Bílého baletu ve druhém poločase několikrát předvedli až příliš tvrdé zákroky, což dokumentoval v nastaveném čase Marcelo, když "přivítal" Cesca Fàbregase ve Španělsku drsným skluzem, za což uviděl červenou kartu.

"Takové věci se ve fotbale stávají. Setkali se dva nejlepší rivalové na světě, vždy je to hodně soutěživé," komentoval celou situaci Fàbregas.

Následně se strhla mela, po níž byli vyloučeni také Mesut Özil a David Villa. Svůj part sehrál také José Mourinho, když šťouchl do oka Guardiolova asistenta Tita Vilanovu, což jinak úchvatný zápas pokazilo.

Po zápase se Katalánci pustili do Mourinha. "Současný obraz Realu Madrid je ubohý. Záběry kamer mluví samy za sebe. Není to hodné takového klubu. Pouze tvrdě faulují. Věříme ve spravedlnost, ke které dnes došlo. Když oni vyhráli Copu, zůstali jsme na hřišti. To samé měli dnes udělat oni," stěžoval si Xavi na tvrdost Realu Madrid a fakt, že jeho hráči zamířili po konečném hvizdu do kabin. "Nejsme na tom fyzicky nejlépe a přesto Real Madrid nadále porážíme, přičemž oni se na Supercopu důsledně připravovali. My hrajeme fotbal a Realu Madrid se nás nedaří porazit."

Ve stejném duchu mluvil i Dani Alves: "Mourinho by měl jít příkladem, ale místo toho zavádí negativní věci. Nám Pep vždy říká, abychom pouze hráli fotbal. Něco podobného se může stát, ale pokud je to podruhé, potřetí, počtvrté... Nemáte k tomu co říci."

Také Gerard Piqué se nechal slyšet: "Nemyslím, že je chyba v hráčích. Porazili jsme Real Madrid na jeho půdě 6-2 a k ničemu podobnému nedošlo. Teď jsou pod vedením jisté osoby, která ničí španělský fotbal. Mělo by se nějak zakročit, nebo to skončí špatně."

"Jsou věci, které by se dělat neměly. Záběry mluví samy za sebe. Snažím se s mými hráči chovat co nejlépe, ale nechci nikoho poučovat. Mělo by se to zastavit, nebo to nedopadne dobře. Každý chceme vyhrát a děláme pro to vše," prohlásil Pep Guardiola.

"Mourinho nemusí vědět, kdo Tito Vilanova je. Já Aitora Karanku a Ruie Faríu znám. Pro nás je Tito velmi důležitý. Bez něj bychom nebyli, kde jsme," reagoval trenér Barcelony na slova José Mourinha, jenž k incidentu s Vilanovou řekl: "Kdo to je? Pilanova, Vilanova, nebo jak se jmenuje, nemám k němu co říci."

"Vše už bylo řečeno v minulosti. Souboj, přihraný pád, pak už to pokračuje jako vždy," zhodnotil strkanici kapitán Realu Madrid Iker Casillas.

Xabi Alonso se vyjádřil následovně: "Ke konci došlo k mnoha věcem. Mám svůj názor, ale ještě jsem neviděl všechny záběry. Pokud bude potřeba učinit nějaké rozhodnutí, dojde k tomu. Bylo to hodně divoké."

Podívejte se na potyčku v závěru odvety Supercopy:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace