El Clásico podruhé, s Královským pohárem pro vítěze

Pohár, o který se hraje (© as.com)

Sobotní ligové utkání je minulostí, nyní se Barcelona a Real Madrid střetávají ve finále Copa del Rey.

O víkendu se na Bernabéu zrodila remíza 1-1, která prakticky definitivně posunula k třetímu ligovému titulu v řadě Katalánce. To byl ale pouze chutný předkrm, teď je na řadě konečně zápas, ve kterém už nejde taktizovat, nelze spoléhat na remízu. Buď všechno, anebo nic. Královský pohár čeká na nového majitele.

Oba soupeři se ve finále Copa del Rey střetly již pětkrát, bilance je lepší pro Barcelonu, která zvítězila třikrát, zatímco Real Madrid pouze dvakrát. I celkově jsou v domácím poháru úspěšnější Culés s 25 triumfu, Bílý balet jich nasbíral 17.

"Sobotní zápas jsem probrali, víme, co jsme udělali špatně, z čehož se musíme poučit. Není důležité, jestli finále Copy vyhrajete proti Realu Madrid, nebo proti někomu jinému, to historii nezmění. Jediné, co se počítá, je trofej," říká Pep Guardiola.

José Mourinho dodává: "Není favorit. Oba týmy mají stejné šance zvítězit. Hrál jsem už hodně finále a byly vyrovnané, je to u těchto zápasů normální. Každý může vyhrát."

Pokud jde o sestavu Barcelony, která je vedena jako domácí celek, tak se neočekávají žádné převratné novinky. Pouze dojde ke změně v případě strážce svatyně, dlouhodobou jedničku Víctora Valdése vytřídá ta pohárová - José Manuel Pinto. Možná i on se přidá k pískotu při španělské hymně, ke kterému nabádá fanoušky Barcelony Solidaritat Catalana. Čeká je náročná práce, neboť hymna bude znít o hlasitosti 120 decibelů.

Carles Puyol a Adriano dokončili sobotní střetnutí se zdravotními problémy, oba ale v nominaci jsou a nic nebrání tomu, aby nastoupili.

Real Madrid stále postrádá zraněného Lasse, povoláni tradičně nebyli ani Pedro León, Gago a Sergio Canales. Vykartovaného Albiola nahradí na stoperu zřejmě Sergio Ramos, takže na pravou stranu obrany se přesune Arbeloa. Otázkou je, jakou sestavu José Mourinho určí. Bude opět se třemi defenzivními štíti, jako tomu bylo v lize? Nebo Portugalec vsadí na ofenzivnější pojetí?

Odpovědi na všechny otázky se začnou psát od 21:30 na stadionu Mestalla, rozhodčím bude zkušený Undiano Mallenco.

Pravděpodobné sestavy:

Barcelona: Pinto; Dani Alves, Puyol, Piqué, Maxwell; Busquets, Xavi, Iniesta; Messi, Pedro a Villa.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo; Pepe, Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil a Cristiano Ronaldo.

Podívejte se na reklamu Adidas k příležitosti dnešního finále Copa del Rey:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace