Espanyol čeká renovace

Kádr pericos čeká velká renovace (©as.com)

„Říká se, že mě klub chce prodat za tři miliony. Jestli se objeví nějaké nabídky, můžeme se o nich bavit“. Carlos Kameni se tak předevčírem svým výrokem předčasně zařadil na listinu „propuštěných“, kterou už má vedení Espanyolu vypracovánu s výhledem do příštího ligového ročníku, kdy klub z Barcelony čeká pořádná renovace.

Samotný Dani Sánchez Llibre předpokládal jeden, nebo dva odchody a stejný počet hráčů směrem do klubu. To bylo ale v době, kdy první mizerné výsledky odvetné části ligy ještě nikoho nepolekaly a nic nenasvědčovalo tomu, že se z toho nakonec stane chronická choroba, která pericos připraví o veškeré pohárové sny. Dvě posily už Espanyol opravdu zařídil, stanou se jimi dva Uruguajci Albín (Getafe) a Luna (Defensor Sporting Club), ovšem počet hráčů, kteří stadion Cornellá-El Pratt opustí bude zcela jistě vyšší, než před pár měsíci prezident klubu věštil. Šest si sbalí kufry na tuty, u dalších pěti je ta pravděpodobnost rovněž dosti vysoká.

Vedení klubu ujišťuje, že se jedná o logickou generační výměnu, ovšem jakýchkoliv komentářů se zatím direktiva zdržela až do posledního dne tohoto týdne. Sbohem modrobílým barvám dá po skončení smlouvy Iván De la Peña, což již ale bylo známo dříve.  Dalšími na řadě po „Lo Pelatovi“budou Iván Alonso a Duscher. Tihle dva měli to nejlepší ve své kariéře za sebou už když je Espanyol angažoval. Taktéž jim končí smlouvy a rozloučení proběhne v přátelské atmosféře. Případ Davida Garcíi a Chicy, kterým rovněž končí smlouva je trošku z jiného soudku. V klubu strávili celý svůj fotbalový život, ale z vedení jim do této chvíle nikdo nebyl schopen nic říct ohledně jejich budoucnosti. Jestli s nimi počítají, či nikoliv. Chica se však zařídil po svém, neseděl s rukama založenýma v koutě a dohodl se na smlouvě v Betisu Sevilla. Ztěží mu příští týden vedení Espanyolu předloží šťavnatější nabídku, jestli vůbec nějakou dostane.

Dalším fotbalistou, který dá fanouškům pericos adiós je José Callejón. Jeho přestup do Realu asi opravdu žádná kachna nebyla a teď už jen zbývá dotáhnout do konce poslední detaily. Snad už jen zázrak (zajímavá košatá nabídka pro hráče a vzdání se pěti milionové injekce) by mohl celou operaci zmařit.

U šesti rozluček to ale nekončí. Dani Osvaldo je jednou nohou z klubu venku od chvíle, co pericos přišli o šanci hrát příští sezónu v evropských pohárech. „Není normální, že začínáme sezónu s cílem vyhnout se sestupu“, vložil ještě hlouběji prsty do rány gólman Kameni. Klub, jenž nutně potřebuje peníze, tak zřejmě Argentince prodá zájemci, který nabídne nejzajímavější nabídku. Kdo dál? Zcela určitě již zmíněný Carlos Kameni, Raúl Baena, Luis García. Snad jen Javi Márqueze Espanyol prodat nechce. Mohl tak již učinit v lednu, ale nenechal se zlákat paklíkem bankovek. Otázkou druhou však je, jestli by samotný záložník nechtěl změnit vzduch. Nabídky se totiž jenom hrnou a znovu musíme zopakovat: klub potřebuje peníze.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace