Espanyol předvedl úžasný obrat, ale rozpadl se mu útok

Slovák Weiss načal velký obrat (© sport.es)

S rozporuplnými pocity zakončil Espanyol včerejší den. Radost z úžasného obratu utkání proti Mirandésu vystřídaly obavy ze zaplněné marodky.

Pericos ve čtvrtfinále Královského poháru prohrávali na vlastním stadionu s třetiligovým Mirandésem už 0-2, v samotném závěru se však nadechli k velkému obratu a během pouhých čtyř minut díky brankám Weisse, Fonteho a Verdúa skóre otočili. O všem rozhodne odveta.

Špatnou zprávou pro Pochettina bylo odstoupení Álvara Vázqueze. Mladý forvard nedohrál kvůli natrženému svalu, podle lékařů ho čeká zhruba měsíční odpočinek. To ale pro kouče Espanyolu nebyla jediná negativní novinka ohledně zdravotního stavu útočníků. Sergio García vypadl z nominace na poslední chvíli, problémy s kolenem vyřeší operací a nezahraje si minimálně dva měsíce. Když k tomu připočteme Waltera Pandianiho, jehož svalové potíže jsou vážnější, než se předpokládálo, a termín Uruguaycova návratu je velkou záhadou, pak Pochettino během několika hodin přišel hned o tři útočníky.

"Když ztratíte během tak krátké doby tři hráče, je to důvod k obavám. Je toho příliš. Musíme se zamyslet nad dalším postupem," prohlásil Pochettino, jenž zároveň odhalil, v jakém napětí se jeho svěřenci nacházejí. "Po zápase někteří z nich brečeli. Jsou v obrovském stresu, liga a Copa jsou velmi náročné soutěže."

Thievy, jeden z mála ofenzivních fotbalistů, kteří Pochettinovi zbyli k dispozici, se dostal do nemilosti fanoušků, kteří ho vypískali. "Je mi teprve devatenáct, nejsem na to připravený. Každou zahozenou šancí se dlouho zabírám, po psychické stránce na tom nejsem dobře."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace