Espanyol - pro Barçu nejtěžší soupeř posledních let

Chvíle, která připravila Barcelonu v roce 2007 o titul (© as.com)

Barcelonu dnes čeká derby na půdě Espanyolu. A pokud se bude opakovat historie z posledních let, bude to pro obhájce titulu jeden z nejtěžších zápasů roku.

Nikdo totiž během předchozích pěti let neobral Barcelonu o více bodů. V duelech s Pericos uteklo Guardiolově či Rijkaardově výběru plných 14 bodů. Real Madrid a Villarreal připravily Blaugranas o 13 bodů, Atlético o 11 a Valencia se Sevillou o 7.

Vše začalo v sezóně 2006/2007, která patřila Raúlu Tamudovi. Útočník Espanyolu nejprve pomohl svému týmu k výhře 3-1 na Montjuïcu, aby v odvetě potopil šance Barcelony na titul dvěma góly při remíze 2-2 na Nou Campu.

I v dalším ročníku se Espanyolu na odvěkého rivala dařilo, o čemž svědčí remízy 1-1 a 0-0. Sezóna 2008/2009, první s Guardiolou na lavičce, přinesla venkovní výhru Barçy 2-1, jenže na Nou Campu se dvakrát trefil De la Peña a modrobílí poprvé po 27 letech dobyli stadion barcelonského soupeře.

Sezóna 2009/2010 nabídla nejprve výhru Barcelony 1-0 na novém stánku Cornellà-El Prat díky penaltě z nastaveného času, v odvetě se body dělily po remíze 0-0. Pouze v loňském ročníku vyšli Pericos naprázdno. Doma utrpěli debakl 1-5 a venku podlehli slavnějšímu celku 0-2.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace