Fifa suspendovala Rubialese: Španělským fotbalem otřásá další skandál

Luis Rubiales suspendován FIFA za políbení hráčky Hermoso

Předseda Španělské fotbalové asociace, Luis Rubiales, byl v sobotu rozhodnutím FIFA dočasně vyloučen ze všech aktivit spojených s fotbalem na 90 dní poté, co po finále Mistrovství světa políbil útočnici Hermoso bez jejího zjevného souhlasu, za což sklidil nejen vlnu kritiky, ale bylo okamžitě zahájeno vyšetřování a celá kauza se stala mezinárodní ostudou a skandálem.

Oslavy fotbalového svátku pro španělský ženský fotbal, který se stal na uplynulém Mistrovství světa vítězem, výrazně zhořkly poté, co předseda Španělské fotbalové federace políbil útočnici Hermoso , za což schytal velkou kritiku.

Omluva, odstoupení, případ uzavřen. Zdálo se ještě na konci týdne. Luis Rubiales nicméně k takovému kroku nepřistoupil, a naopak své jednání ospravedlňoval respektem a rovností v jednání se všemi během své práce pro federaci.

Do celé záležitosti se proto v případu, který zaváněl „španělským fotbalovým me too“, musela vložit FIFA, jenž prostřednictvím předsedy disciplinární komise, Jorgeho Ivana Palacia, Luise Rubialese suspendovala na dobu tří měsíců. Funkci dočasně převzal viceprezident Rocha, ale zemětřesení v ženském fotbale už bylo těsně před svým vypuknutím.

Během víkendu na svou funkci u ženských fotbalových týmů rezignovalo hned jedenáct členů, kteří ve společném prohlášení uvádí, že byli nuceni vyslovit podporu Luisi Rubialesovi. Ten se naopak rozhodl bránit se právně, aby mu bylo dovoleno co nejrychleji se vrátit do funkce. S ohledem na mezinárodní nátlak a veřejná prohlášení mnoha hráčů, hráček i slavných osobností, se ovšem očekává, že Luis Rubiales v nejbližších dnech složí svou funkci definitivně. Po problémech s rasismem nejen v první lize je to v krátké době druhý velký skandál, který pošpinil jméno španělského fotbalu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace