Filmová La Liga. Jaké snímky vystihují první polovinu sezóny jednotlivých klubů?

Pohřben zaživa (© marca.es)

Před několika dny jsme vám přinesli zhodnocení první poloviny sezóny, nyní se k tématu vrátíme odlehčenou formou. Jaké filmy by nejlépe charakterizovaly počínání jednotlivých klubů?

Barcelona - Invictus (Neporažený)

Valverde dokázal Barcelonu v éře po Neymarovi nejen stabilizovat, ale za pomoci obvyklého hrdiny, nejdůležitější postavy a nejlepšího hráče Lionela Messiho z ní stejně jako Mandela s Pienaarem udělat bez nadsázky neporazitelné mužstvo. Jediné, které v první polovině ligové sezóny nepoznalo v 19 zápasech přemožitele.

Atlético Madrid - The Wild Bunch (Divoká banda)

Atlético připomíná Divokou bandu ze slavného westernu Sama Peckinpaha. Jan Oblak dohlíží na pořádek, než dorazí šerif Diego Simeone. S touto partou si nikdo nechce zahrávat, což ještě podpořil nový přírůstek do salónu v podobě Diega Costy.

Valencia - Marcelino, pan y vino (Marcelino, chléb a víno)

Valencia má po letech paběrkování znovu zvuk. A to zejména díky bleskové proměně po angažování trenéra Marcelina Garcíi Torala. Zkrátka takový malý zázrak. Stejně jako ve španělském filmu z 50. let.

Real Madrid - Gone with the Wind (Odváto větrem)

Ani památky po mužstvu, které v srpnu nadchlo v Supercopě. Odvál ho vítr. Čím dál nižší teploty jako by zmrazovaly nápady týmu, který mohl dominovat. Zidane a jeho parta tak vyhlíží Ligu mistrů, kde stále mají naději na úspěch.

Villarreal - Indecent Proposal (Neslušný návrh)

Vyhazov Escriby a Calleja jako jeho nástupce, to byl zlomový okamžik, který špatný Villarreal proměnil ve výborný Villarreal. Poté přišel tak trochu Neslušný návrh z Číny. Cédric Bakambu jistě nebyl v takové finanční tísni jako Demi Moore a Woody Harrelson ve filmu z 90. let, přesto ho nabídka zlákala. Jen čas ukáže, jak moc odchod klíčového forvarda Žlutou ponorku ovlivní.

Sevilla - Raiders of the Lost Ark (Dobyvatelé ztracené archy)

Sevilla si zvykla na finálové večery, jenže s Berizzem jí rychle došla trpělivost a tak dobrodruh Vincenzo Montella si může připadat jako Harrison Ford v roli Indiana Jonese. Ale najde cestu ke ztracenému pokladu?

Betis - Mi gran noche (Moje velká noc)

Velkou noc prožili fotbalisté Betisu šestého ledna, když v derby dobyli stadion Sevilly, úhlavního rivala, jemuž nastříleli pět branek. Může to být zlomový okamžik zatím průměrné sezóny.

Eibar - Any Given Sunday (Vítězové a poražení/V kteroukoliv neděli)

Přístup Eibaru k fotbalu by se mohl vyučovat ve školách. I přes špatný úvod sezóny vedení nezpanikařilo, dalo Mendilibarovi důvěru, což se vyplatilo. A tak je Eibar V kteroukoliv neděli připraven odvést poctivě svou práci a obrat větší, silnější a bohatší kluby o body.

Getafe - Volver (Vrátit se)

Vrátit se do Primery, to je cíl, který se Getafe podařilo splnit, a v La Lize se rozhodně neztrácí.

Girona - As Good as It Gets (Lepší už to nebude/Lépe už to nejde)

Tak jako Jack Nicholson ztěžoval všem okolo život v povedeném filmu, podobně znepříjemnil chvíle i Pablo Machín mnoha konkurentům. Girona je jedním z překvapení letošní sezóny. Lépe už to nejde.

Celta Vigo - Presumed Innocent (Podezření)

Celta Vigo sice září v útoku, trápí ji ale hra směrem dozadu. V závěru první poloviny sezóny se navíc dostal do problémů Iago Aspas, jehož Jefferson Lerma nařkl z rasimus. Zatím jde jen o Podezření...

Athletic - One Flew Over the Cuckoo's Nest (Přelet nad kukaččím hnízdem)

Lépe řečeno, chtěl by přeletět. Kepa se chystá hnízdo opustit a posílit Real Madrid. Cuckoo Ziganda bude muset zapracovat, aby mužstvo vytáhl po nevýrazné první polovině ligového ročníku do vyšších pater tabulky.

Leganés - The Incredibles (Úžasňákovi)

Jako animovaní superhrdinové mohou působit hráči Leganésu. Skromný klub má třetí nejlepší obranu v lize a letos míří Úžasňákovi za záchranou rychlejší cestou, než tomu bylo v loňské premiérové sezóně mezi elitou.

Espanyol - No sé decir adioś (Neumím říci sbohem)

Nové španělské drama připomíná situaci Espanyolu, která je rovněž dramatická, ale říci Primeře sbohem, to Katalánci neumí a nechtějí.

Real Sociedad - Azul oscuro casi negro (Tmavě modrá, skoro černá)

Zatímco v určitých fázích má stále sezóna Realu Sociedad hezkou modrou barvu, občas se nebezpečně přibližuje černé...

Levante - Vertigo (Závrať)

U nováčků to je vcelku běžné. Vlétnou do sezóny jako uragán, ale poté začnou trpět Závratí, kvůli níž se pořadím nebezpečně propadají...

Alavés - The Great Escape (Velký útěk)

Někdo by si mohl myslet, že Velký útěk předvedli v létě Camarasa, Theo, Deyverson, Llorente nebo Femenía. Ale Alavés se dokázal vyprostit z vězení sestupového pásma, když už ho mnozí odepisovali. A to je prozatím Velký útěk letošní La Ligy.

Deportivo - The Usual Suspects (Obvyklí podezřelí)

Deportivo znovu patří mezi Obvyklé podezřelé, pokud jde o adepty na sestup. Pepe Mel již byl odsouzen, jeho nástupce Cristóbal si zatím nevede o moc lépe. Dokáží se Galicijci zachránit?

Las Palmas - Cast Away (Trosečník)

Manolo Márquez ani Pako Ayestarán se nedokázali zachránit, třetím Trosečníkem na Gran Canarii je Paco Jémez. Důrazný kouč nemůže ztrácet naději, bude však muset najít v kádru hodně Wilsonů, aby v La Lize přežil...

Málaga - Enterrado (Pohřben zaživa)

Míchel již Pohřben zaživa byl, Málaga k tomu má každým kolem blíže. Na Míchelově nástupci José Gonzálezovi bude, aby s lopatou v ruce skomírající celek vykopal z problémů...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace