Florentino o Figovi: Jako bychom Barceloně vyrvali srdce

Florentino Pérez a Luís Figo (© marca.es)

Florentino Pérez v rozhovoru pro Fox Deportes zhodnotil 14 let v prezidentském křesle Realu Madrid, promluvil mimojiné o kontroverzním přestupu Luíse Figa.

Portugalec byl mezi lety 1995 a 2000 jednou z klíčových postav Katalánců, poté ale šokoval přestupem k největšímu rivalovi za tehdy rekordních 60 milionů eur, což byla hodnota hráčovy výkupní klauzule. Figo byl od té chvíle v Barceloně považován za personu non grata, což v praxi znamenalo, že jeho směrem při vzájemných zápasech létaly kromě nadávek i pomeranče, cigarety, zapalovače, mobilní telefony a v roce 2002 i prasečí hlava.

"Nikoho by v roce 2000 nenapadlo zaplatit za hráče 60 milionů eur. Přesvědčil jsem ho, ale nebylo to snadné, byl kapitánem Barcelony. Jak řekl Jorge Valdano, bylo to 'jako bychom Barceloně vyrvali srdce'. Já řekl Figovi, že na něm chci postavit nový projekt Realu Madrid. A pak přišli Zidane, Ronaldo, Beckham... A fenomén Los Galácticos byl na světě," prozradil Florentino Pérez, podle něhož byl Figův přestup tím nejtěžším, který ve funkci zrealizoval.

"Říkali mi, že za takové peníze jsem mohl koupit pět hráčů, ale já nesouhlasil. Například za Zidana jsme v roce 2001 zaplatili 75 milionů eur a byl jsem označován za blázna s tím, že za tu cenu by šel poskládat možná celý tým. Ale já odpovídal, že chci Zidana, protože je nejlepším hráčem světa. To samé s Ronaldem. A vznikl takový fenomén, že najednou jsme neměli příjmy 100 milionů eur, ale 300 milionů eur. Místo ve ztrátě 30 milionů eur jsme byli v zisku 50 milionů eur," dodal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace