Football Leaks odtajnily Dembélého bonusy i odmítavý postoj Liverpoolu k jednáním o Coutinhovi

Philippe Coutinho (© marca.es)

Server Football Leaks, který zveřejňuje detaily hráčských kontraktů, pustil do světa informace o bonusech, které má ve smlouvě s Barcelonou zakotveny Ousmane Dembélé, a také potvrdil, že Liverpool odmítl prodat Philippa Coutinha.

Barcelona zaplatila Borussii Dortmund za Dembélého základní částku 105 milionů eur, k nimž ale může přibýt dalších 40 milionů eur formou bonusů. Ty jsou závislé na počtu odehraných zápasů mladé hvězdy v dresu Katalánců a úspěších klubu v Lize mistrů.

Dvacet milionů eur může do Dortmundu putovat, pokud Dembélé nastoupí za Barcelonu ve 100 soutěžních zápasech (5 milionů eur za každých 25 odehraných utkání). Dalších 5 milionů eur (nejvýše 10 milionů eur) získá Borussia za každou účast Barcelony s Dembélém v kádru v Lize mistrů, po 5 milionech eur (opět nejvýše 10 milionů eur) pak za každé vítězství Blaugranas v této soutěži. Minimálně 30 milionů eur tak má německý celek takřka jistých.

Football Leaks dále oznámily, že 20letý francouzský křídelník si na Camp Nou přijde na 12 milionů eur ročně, přičemž v Dortmundu pobíral 2,4 milionu eur.

Zástupci Barcelony po konci přestupového období tvrdili, že Liverpool požadoval za služby Philippa Coutinha 200 milionů eur. Podle Football Leaks je ale pravda na straně Reds, kteří to odmítli s tím, že o Brazilcově přestupu po celou dobu odmítali vůbec jednat.

"Není na prodej za žádnou cenu," odpověděl sportovní ředitel Liverpoolu Michael Edwards 20. července na email barcelonského Óscara Graua. Na začátku srpna to Katalánci zkoušeli znovu s nabídkou 90 milionů eur a dalších 40 formou bonusů, Edwardsova reakce byla opět odmítavá: "Přátelsky vás žádám, abyste přestali veřejně i soukromě dotírat na Coutinha. Žádná suma peněz náš názor nezmění."

Se samotným Coutinhem byla Barcelona domluvena. Potvrzuje to 20stránkový dokument z 31. srpna. Pětadvacetiletý Brazilec by za pět let v Barceloně vydělal 115 milionů eur, fotbalistův agent by za případný přestupu v hodnotě 100 milionů eur inkasoval 10 milionů eur.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace