Fotbalové Španělsko na přestupech šetří

Ibrahimović a Thiago Silva jsou největší přestupovou bombou (© as.com)

Do začátku nové sezóny už zbývá pouze měsíc, španělské kluby přesto nerozbíjí prasátka, aby měly na posily.

V letním přestupovém období zatím utratily účastníci Primery za přestupy pouhých 31,3 milionu eur. To znamená až sedmé místo v Evropě, více peněz už uvolnily i celky francouzské, ruské či turecké ligy. Samotné PSG například utratilo za dvojici Ibrahimović a Thiago Silva 62 milionů eur, tedy dvojnásobek toho, co celá La Liga.

Vloni přitom z pokladen španělských týmů zmizelo 358 milionů eur, vyššími ciframi se mohly pochlubit pouze anglická (553 milionů eur) a italská soutěž (465).

Letošním přestupům vévodí Itálie, Anglie a Německo. Championship, druhá anglická liga, se v útratách téměř vyrovná Primeře. Nejdražší přestup La Ligy zatím zaznamenala Barcelona, když zaplatila 14 milionů eur za Jordi Albu z Valencie. Pravda, utrácet ještě nezačal Real Madrid a nenápadně se zatím chová také Málaga s bohatým šejkem v zádech, i tak je ale vidět velká opatrnost. Španělské celky pečlivě zvažují osud každého eura.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace