Francouzská zkouška dopadla dobře

Fernando Llorente se neprosadil, jeho spoluhráči ano (© marca.es)

Dobré výsledky uhrály španělské celky ve druhých zápasech základních skupin Evropské ligy. Atlético remizovalo na stadionu Rennes, Athletic doma zdolal PSG.

Rennes - Atlético 1-1 (56. Montaño - 87. Juanfran)

Atlético udělalo ve Francii další krok k postupu, i když výsledek 1-1 vybojovalo v za pět minut dvanáct zásluhou střídajícího Juanfrana, jenž odpověděl na gól Montaña.

Výkon Atlética nebyl ideální, Arda Turan nebyl na hřišti vidět, nejistý Perea nabízel útokům po levé straně domácích šanci na úspěch a Miranda se dostával do problémů zbytečnými chybami. Falcao byl aktivní, dokázal se dostat do šancí, ty však neproměnil.

Hosté hodně trpěli pokud neměli míč, a když ho měli, tak dlouho nevěděli, co s ním vlastně mají dělat. Vedení Rennes tak bylo zasloužené.

Atlético Madrid se zvedlo až po inkasovaném gólu, Diego a Falcao ve svých příležitostech ještě neuspěli, musel to tak být Juanfran, kdo si důležitou brankou řekl o více minut na hřišti.

Athletic - PSG 2-0 (19. Gabilondo, 45. Susaeta)

Francouzskému se na San Mamés podařilo splnit jednu z hlavních podmínek vedoucích k úspěchu, a sice odstřihnout ze hry Fernanda Llorente. Baskický dlouhán opět neměl svůj den, problém PSG byl ale v tom, že zapomnělo na ostatní hrozby Lvů...

Athletic ukázal, že jeho výkony jdou nahoru. To se zatím projevuje zejména v Evropě, kde má Bielsova parta v základní skupině Evropské ligy stoprocentní úspěšnost. V Katedrále byl k vidění agresivní a dobře hrající tým, který těžil zejména z útoků po lajnách.

Pro zástupce La Ligy lichotivý výsledek se zrodil už v prvním poločase. V jeho 19. minutě se Gabilondo pěkně opřel do přihrávky De Marcose, jenž předtím dobře zakombinoval s Llorentem. Také druhá branka padla ze vzdálenější tyče, tentokrát centroval Aurtenetxe a zakončoval Susaeta.

PSG mělo své nejlepší chvíle v intervalu mezi inkasovanými brankami, zejména rychlost Neného při brejcích byla pro Athletic nebezpečná. Po vyloučení Sissoka už ale ovládl hru Athletic, Baskové mohli přidat i další branky, kvůli špatné koncovce se jim to však nepovedlo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace