Getafe žádá kvůli dluhu za Ucheho administrativní sestup Zaragozy

Ikechukwu Uche (© as.com)

Zaragoza a Getafe se dnes střetnou na stadionu La Romareda v dohrávce 31. kola Primery, oba týmy spolu ale válčí i mimo trávník.

Důvodem je splátka za přestup Ikechukwu Ucheho, který se uskutečnil v roce 2009. Její výše je 950 tisíc eur a Zaragoza ji měla Getafe uhradit do 31. března. Nestalo se, což se nelíbí prezidentovi Azulones Ángelu Torresovi, jenž chce, aby Zaragoza administrativně sestoupila.

"Musíme trvat na tom, aby byly dodrženy stanovy LFP, konkrétně jejich 69. odstavec. Pokud vyprší splatnost a peníze stále nejsou převedeny, je to prohřešek, za který by měla Zaragoza nést následky," prohlásil Ángel Torres, jenž zároveň neúspěšně žádal, aby v dnešním utkání nemohl Uche nastoupit.

Advokáti Getafe už mají připraveny veškerou dokumentaci k zažalování Zaragozy, podle deníku AS tak učiní zítra, pokud zmíněná částka nebude do té doby splacena. "Nepopíráme, že ten dluh existuje, ale nelíbí se nám, že to vedení Getafe řeší přes média. Snažíme se najít řešení, které by uspokojilo obě strany," uvedl prezident Zaragozy Agapito Iglesias. Klub z Aragonie je ohrožen sestupem do Segunda División, navíc má vážné finanční potíže, které by mohly skončit insolvenčním řízením.

Samotný Uche prohlásil, že rozzlobeného Ángela Torrese chápe: "Je to věc klubů, já se soustředím pouze na zápas, ale je logické, že Ángel Torres chce peníze, které mu patří."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace