Guardiola chce od nové sezóny znovu trénovat

Pep Guardiola (© as.com)

Pep Guardiola se zúčastnil slavnostního předávání Zlatého míče, při té příležitosti poskytl rozhovor pro média.

A novináře nejvíce zajímalo, zda-li se chystá vrátit k trénování. Nejúspěšnější trenér v historii Barcelony oznámil po konci loňské sezóny, že si dá od fotbalu pauzu. Ta podle jeho včerejších slov skončí v létě, tedy přesně po roce: "Momentálně si užívám fotbal jako fanoušek. Od příští sezóny bych se ale rád vrátil k trénování. Nevím, v jakém klubu, ale chci trénovat, protože jsem stále mladý."

Jedenačtyřicetiletý Guardiola byl spojován nejen s londýnskou Chelsea, Bayernem Mnichov či Interem Milán, ale také s brazilským národním týmem. Všechny spekulace však odmítá: "Nic rozhodnutého není. Spekulovat v současné chvíli o možném angažmá by se rovnalo neúctě ke klubům, které trenéry mají."

Guardiola se také vyjádřil k Barceloně, kterou po něm převzal Tito Vilanova: "Sledovat Barcelonu je stále velký zážitek. Měl jsem to štěstí, že jsem v tomto klubu mohl řadu let být. A když vidíte, že vše pokračuje ve stejných kolejích, je to ten nejlepší dárek a odměna. Barcelona je stále obdivovaný a díky své hře respektovaný klub. Snad to tak zůstane ještě hodně dlouho." 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace