Guardiola v Barceloně končí

Pep Guardiola (© sport.es)

Barcelona bude v následujících týdnech hledat nového trenéra, Pep Guardiola se rozhodl neprodloužit smlouvu.

Jedenačtyřicetiletý kouč to včera po dlouhém rozhodování oznámil Sandru Rosellovi, přestože mu prezident klubu nabídl prázdný šek, aby si sám mohl určit plat a délku kontraktu. Dnes vše potvrdil na tréninku i samotným hráčům.

Guardiola převzal katalánský celek před čtyřmi roky po Franku Rijkaardovi a stal se jednou z nejúspěšnějších postav barcelonské historie. Mezi třinácti získanými trofejemi vynikají dva ušaté poháry za triumf v Lize mistrů a tři prvenství v řadě v Primera División.

Královský pohár, tři Supercopy, dva Super Cupy a dvě mistrovství světa klubů seznam úspěchů Pepa Guardioly na lavičce Barcelony doplňují. Mužstvo pod jeho vedením navíc překonalo řadu rekordů, v jedné sezóně dokázalo posbírat hned šest pohárů.

Guardiola má možnost rozloučit se s Barcelonou po svém, tedy ziskem trofeje. Na rozdíl od Ligy mistrů, s níž se Blaugranas rozloučili v semifinále, v ligy, kde ztrácejí na Real Madrid sedm bodů, má totiž šanci na úspěch v Copě. V květnovém finále si to Barcelona na stadionu Vicente Calderóna rozdá s Athleticem.

Právě trenér baskických Lvů Marcelo Bielsa patří mezi favority, kteří jsou spojováni s uvolněným postem. Guardiolovým nástupcem by se však mohl stát i Laurent Blacn, Luis Enrique či Ernesto Valverde. Guardiola předstoupí ve 13:30 před novináře, aby své rozhodnutí oficiálně potvrdil.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace