Guardiolovým nástupcem na lavičce Barcelony bude Tito Vilanova

Tito Vilanova a Pep Guardiola (© marca.es)

Fanoušci Barcelony se nečekaně rychle dozvěděli jméno nástupce Pepa Guardioly. Od příští sezóny se jím stane Tito Vilanova.

Překvapivou zprávu potvrdil na dnešní tiskové konferenci prezident klubu Sandro Rosell: "Pep Guardiola nebude v příští sezóně působit na lavičce Barcelony. Klub mu chce poděkovat za vše, co pro něj udělal, a příkladné vystupování. Model, který Barceloně vštěpil, nebude nikdo zpochybňovat. Vždy budeme vděční nejlepšímu trenérovi světa."

"Po dohodě se sportovním ředitelem Andoni Zubizarretou a dalšími členy vedení můžeme potvrdit jméno nového trenéra. Bude jím Tito Vilanova," dodal Rosell. Guardiola opustí Barcelonu k 30. červnu, poté se kormidla ujme jeho dosavadní asistent.

Guardiola na tiskové konferenci prozradil, proč se po čtyřech veleúspěšných letech rozhodl ve funkci skončit: "Není to lehká situace, ale pokusím se vysvětlit, co cítím. Lituji té nejistoty kolem mé budoucnosti, byla to chyba, kterou uznávám. Věděl jse, že skončím, od prosince, ale nechtěl jsem to hráčům říkat. Vždy jsem chtěl krátkodobé smlouvy, abych si vše mohl promyslet. Čtyři roky v Barceloně jsou jako věčnost. Úplně mě vyprázdnily a já potřebuji znovu nabrat síly. Ale nemějte obavy, můj nástupce odvede dobrou práci."

"Chtěl bych poděkovat hráčům, od prvního do posledního, že jsem měl tu výsadu je trénovat. Vždy pracovali na sto procent. Bylo úžasné sledovat, jak předvádějí milion akcí na hřišti. Nedokážete si představit, jaké to je, když se představujete zápas, který pak oni promění na trávníku v realitu."

Guardiola zároveň na tiskové konferenci prohlásil, že si chce od fotbalu na blíže neurčenou dobu odpočinout, sledovat fotbal "zvenku" a nabrat síly. I přes zájem z Itálie či Anglie tak zřejmě začne sezónu 2012/2013 bez angažmá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace