Guardiolu těší možnost hrát mistrovství světa klubů

Pep Guardiola (© as.com)

Barcelona může vylepšit konec skvělého roku další trofejí, zítra začíná v Japonsku její účast na mistrovství světa klubů.

V jeho semifinále se utká s katarským celkem Al-Sadd. A pokud Katalánci společně se Santosem, který čeká souboj s japonskou Kashiwou, splní roli favorita, mohou se fotbaloví příznivci těšit na atraktivní finále.

"Jsme tady, protože si to zasloužíme. Teď musíme pracovat na tom, abychom trofej získali. Bude to hodně vyrovnané, už vloni byly překvapivé výsledky. Může se stát cokoliv, zápas třeba ovlivní vyloučení nebo rychlý gól. Musíme konat, ne brát věci za hotové," prohlásil Pep Guardiola.

Kouče španělského mistra možnost získat další pohár motivuje: "Je to trofej, která mě nejvíce láká, protože mít možnost o ni hrát, dostat se na tento turnaj, to je velmi, velmi těžké a složité. Jsem rád, že my tu možnost máme."

Zápas mezi Al-Sadd a Barcelonou začíná ve čtvrtek v 11:30. Uruguayský lodivod katarského mužstva Jorge Fossati s úsměvem naznačil, jak chce Barcelonu přehrát: "Mám plán, že nasadím 15 nebo 16 hráčů. Pokud nám to FIFA povolí, pak máme šanci."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace