Gündogana zarazila malá frustrace v šatně po prohraném utkání s Realem

Ilay Gundogan

Autokritika k výkonu týmu ze strany záložníka Gündogana byla po prohraném derby s Realem Madrid velmi přísná. Po porážce v nastavení ale německý reprezentant očekával daleko větší zdravé naštvání od svých spoluhráčů, které v šatně neviděl.

Vzkaz záložníka Barcelony, Ilkaye Gündogana vyvolal v táboře Barcelony velkou diskuzi. Německý reprezentant byl velmi kritický a prohlásil, že porážka způsob, jakým k ní došlo, tedy v nastavením čase druhého poločasu, měl vyvolat v týmu daleko větší reakci. Gündogan se proto po utkání neudržel a na spoluhráče si před kamerami došlápl.

Chtěl bych být upřímný, ale nemůžu úplně, protože nechci říct něco špatného. Přicházím z šatny a lidé jsou pochopitelně zklamaní po tak důležitém zápase a zbytečném výsledku. Chtěl bych ale vidět více zloby, více frustrace. To je možná součást našeho problému. Musíme projevit více emocí, když prohráváme a když víme, že jsme mohli hrát lépe. V určitých situacích si musíme počínat vyspěleji a my nedokážeme reagovat. Nakonec se to přenese i na hřiště. Musíme ještě udělat hodně velký pokrok, jinak hrozí že nám Real Madrid i Girona utečou. Nepřišel jsem do Barcelony proto, abych takové zápasy prohrával.“

Kritická slova vůči šatně byla přijata paradoxně velmi pozitivně trenérem a sportovním oddělením katalánského klubu. Pro tým je podle nich zdravé, že někteří hráči dokáží takto uvažovat a nebojí se jít s kůži na trh. Zejména pak po utkání, ve kterém do 72.minuty Barcelona vedla.

Německý záložník, bývalý kapitán evropských mistrů z Manchesteru City, opustil věhlasný tým v létě, aby pomohl Barceloně k návratu mezi evropskou špičku. Jeho zápal do hry se ale zatím nesetkal s patřičnou odezvou, což může být na jednu stranu motivující, otázkou ale je, jak jeho slova přijmou spoluhráči. Pokud je totiž pravda to, co po utkání Gündogan řekl, vypadá to, že šatna Barcelony ještě není připravena na velké zápasy, ve kterých je potřeba umět také prohrávat se vztyčenou hlavou.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace