Guti ne. Přijít by mohl Jurado

José Manuel Jurado (© as.com)

Během posledních hodin se kolem Gutiho, jenž předčasně ukončil svůj pobyt v tureckém Besiktasi Istanbul, začala skloňovat jména hned několika eventuálních zájemců. Nechybělo mezi nimi ani Getafe. Ovšem byť je Guti bezesporu skvělý hráč, jeho roční příjem kolem tří milionů eur a také věk pětatřicet let prezidenta klubu z jižního cípu hlavního města od případného angažmá velmi rychle odradil. Nicméně fanoušci azulones by se podle spekulací mohli přeci jen zajímavého jména dočkat. A už teď, v lednu. Na stadiónu Alfonse Péreze by mohl vybalit kufry hráč Schalke 04 José Manuel Jurado. V německém klubu totiž začal ztrácet půdu pod nohama a jeho obvyklá pozice před každým bundesligovým zápasem bývá na vypolstrovaném křesle náhradnické lavice. Z dvanácti odehraných bundesligových kol nastoupil Jurado jen do třech v základní sestavě, čtyřikrát naskočil do hry ve druhé půlce a pětkrát si na něj kouč Schalke nevzpomněl vůbec.

Čtyřiadvacetiletý Jurado by tímto způsobem nechtěl strávit zbytek letošního ročníku a na začátku roku zváží všechny nabídky, které se jeho agentovi sejdou na stole. A zdá se, že ani Schalke by se případnému Juradově odchodu nebránilo. „Je veřejným tajemstvím, že přijde-li dobrá nabídka, prodáme ho“ vypověděl už v létě sportovní ředitel Schalke Horst Heldt. Od srpna po dnešní se situace nezměnila a obě strany si přejí hráčův odchod. Ovšem Schalke logicky upřednostňuje přestup na tvrdo a Juarada si cení na rovných devět milionů, když v létě roku 2010 zaplatila v poslední den letního přestupového okna Atléticu o čtyři miliony víc. 

Nad touto variantou pochopitelně Getafe neuvažuje, nicméně forma hostování by pro azulones byla velmi zajímavá. Manuel Gracía Quilón, Juradův agent už s Getafe v minulosti uzavřel několik hráčských přesunů, kupříkladu letos v létě Moyá, nebo Juan Rodríguez. Jenže celou situaci mohou Getafe zkomplikovat další nápadníci, mezi které se prozatím řadí třeba Villarreal. V každém případě Getafe před nákupy bude muset prodávat, nebo alespoň někam umístit hráče, s nimiž trenér Luis García nepočítá, Mosqueru a Pintose. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace