HBO připravuje dokumentární sérii o Jesúsi Gilovi, kontroverzním prezidentovi Atlética

Jesús GIl měl vždy slabost pro ženy... (© marca.es)

Televizní a internetové společnosti se stále častěji zaměřují na tvorbu z fotbalového prostředí. HBO oznámilo, že připravuje dokumentární sérii o Jesúsi Gilovi.

Muž, který zemřel v roce 2004 v 71 letech, byl v období 1987 až 2003 prezidentem Atlética Madrid, s nímž zažil řadu úspěchů včetně slavného doblete, tedy triumfu v lize i poháru v roce 1996, ale také sestup do druhé ligy.

Jesús Gil rovněž vykonával v letech 1991 až 2002 funkci starosty Marbelly. Dokumentární série bude mít čtyři díly, ponese název El Pionero (Pionýr) a bude uvedena ještě během letošního roku. Tvůrci slibují řadu dosud nezveřejněných záběrů, rozhovorů a poznatků.

Gil byl kontroverzní osobností, svými pravicově radikálními politickými názory vzbuzoval vždy rozruch. Byl také označován za populistu, sexistu, xenofoba či rasistu. O političce Isabele García Marcos veřejně prohlásil, že je děvka, novinářku Carmen Rigaltu prozměnu označil za prostitutku žurnalistiky. Několikrát měl potíže se zákonem. Liboval si ve společnosti žen, legendární se stala fotografie, na níž je ve vířivce obklopen dívkami v bikinách. Španělská média jej často připodobňují k Donaldu Trumpovi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace