Herní styl Realu Madrid a nesestříhaný trávník? To je jejich věc, říká Puyol

Carles Puyol (© marca.es)

Carles Puyol se překvapivě na poslední chvíli objevil v nominaci na El Clásico, do kterého nastoupil jako člen základní sestavy. Prestižní zápas však nedohrál.

Kapitán Barcelony musel z utkání proti Realu Madrid odstoupit kvůli zranění už po hodině hry, podle samotného hráče ale nejde o nic vážného: "Jsem rád, že jsem opět nastoupil. Bavil jsem se s trenérem a řekl mu, že se cítím připravený. Měl jsem velkou chuť už zase hrát. Byly to tvrdé tři měsíce. Škoda, že jsem nemohl dohrát do konce, mám natažený sval. Na Mestalle určitě budu, otázkou je, jestli nastoupím."

Puyol se nepřidal k Xavimu, podle kterého zvolil Real Madrid příliš defenzivní taktiku a nechtěl hrát fotbal: "Oni jasně věděli, co chtějí hrát. Chtěli využívat brejky. Tak proti nám hraje hodně mužstev, tak proč by nemohl Real Madrid? Je to herní styl, který si zaslouží respekt. Každý chce využít svých předností, v jejich případě to je rychlý přechod do útoku. To je v pořádku."

"Hřiště bylo v pořádku. Tráva byla trochu vysoká, ale je to jejich stadion, mohou si dělat, co chtějí," dodal zkušený stoper ke spekulacím, podle kterých nenechal Mourinho sestříhat trávník, aby byl míč pomalejší.

Barcelona si v čele udržela nad svým rivalem osmibodový náskok, k dobru má navíc lepší vzájemnou bilanci. "Jsme blízko titulu, ale nemůžeme zvolnit. Ve fotbale je možné všechno, oni budou bojovat do poslední chvíle. My musíme udělat to samé a soustředit se sami na sebe."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace