Hierro u reprezentace skončil

Fernando Hierro (© marca.es)

Fernando Hierro skončil u reprezentace Španělska. Podle oficiálního prohlášení Španělského fotbalového svazu (RFEF) se vydává "hledat nové výzvy".

Padesátiletý Hierro působil u národního týmu jako sportovní ředitel ve dvou etapách - mezi roky 2007 a 2011 a poté od roku 2017 do letošního mistrovství světa. Krátce před jeho začátkem se ujal trenérského postu po nečekaném odvolání Julena Lopeteguiho, který "přestoupil" do Realu Madrid, což svazový prezident Luis Rubiales vzal jako zradu a zbavil ho funkce. La Roja pod Hierrem vypadla v osmifinále s Ruskem a nedokázala naplnit roli jednoho z hlavních favoritů na zlato.

Hierro se rozhodl skončit nejen ve funkci trenéra, ale zároveň vyloučil návrat do role funkcionáře. "Dlouhé kilometry jsme šli spolu, ale nyní spolupráce mezi RFEF a Fernandem Hierrem končí. Poslední trenér národního týmu se odmítl vrátit do funkce sportovního ředitele, aby mohl hledat nové výzvy," stojí v prohlášení RFEF. "Díky za vše, Fernando!"

Zatím není jasné, kdo bude novým koučem Španělska. Média favorizují někoho z trojice Míchel, Luis Enrique a Quique Sánchez Flores, v posledních dnech však sílí hlasy, které si přejí angažování současného lodivoda Belgie Roberta Martíneze. Rudí ďáblové pod vedením 44letého Španěla postoupili na mundialu už do semifinále a budou bojovat o medaile.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace