Hledá se nový stoper. Zn: grátis

Djukič s R.Costou a V.Ruizem (© marca.com)

Technický sekretář Braulio Vázquez, prezident Amadeo Salvo a trenér Miroslav Djukič, tři důležité persóny současné Valencie chystají na tento týden veledůležitou schůzku. Stěžejním bodem připravovaného rokování bude dohodnout podmínky, za jakých by přišla nová posila na post stopera (jestli tedy vůbec přijde), která nahradí Adila Ramiho, jenž v klubu končí. Rodák ze země galského kohouta už je pro netopýry minulostí. Sice ještě oficiálně s AC Milán nic nepodepsal, ovšem nenastanou-li nějaké nepředvídatelné překážky, sbalí si zítra kufry a vyrazí směr Lombardie. A už se nevrátí. A popravdě řečeno, nenajde se příliš osob, jak v kabině , tak i mimo ní, kteří budou jeho odchod srdceryvně oplakávat.

Podíváme-li se na soupisku, zůstanou na ni pouze tři střední obránci. Dva leváci – Mathieu, Víctor Ruiz a pravák Ricardo Costa. Djukič pochopitelně bude chtít čtvrtého do party, jenže vedení klubu na novou posilu nemá stranou žádné finanční prostředky. Braulio může Djukičovi akorát tak ukázat prázdnou obálku, kde mělo být našpórováno na případné další přestupy. Nic. Nula. Tvrdá realita. Takže buď se někoho podaří přitáhnout zadarmo, nebo prostě zůstane kádrový stav takový, jaký je v tuto chvíli. Valencia sice má rozjeté námluvy s třiadvacetiletým stoperem Zaragozy Álvarem Gonzálesem, jenže „maños“ požadují 2,5 až 3 miliony eur. Takže z toho zatím asi nebude nic.

Jediné, čímž se v otázce finanční, může klub z Mestally pochlubit, je ušetřených 600 tisíc eur Ramiho platu od ledna do června. Tato částka se dá nabídnout jako plat pro případnou posilu, ale jak již bylo řečeno, musela by přijít grátis. Braulio prohledává zahraniční trh, neboť na tom domácím buď nenachází žádného hráče, jenž by nabízel nějakou kvalitu, nebo případné angažmá hatí peníze. Má již na svém stole vypracovaný seznam vhodných adeptů (na němž se údajně nachází i bývalý stoper Málagy, nyní bez kontraktu, Onyewu) ovšem nejdřív musí pohovořit s trenérem Djukičem, aby zjistil jeho preference a zda-li vůbec, poté, co vytáhl ze skříně nenošeného Víctora Ruize, bude trvat na původní myšlence.

Jinak odchod Ramiho vnese do kabiny mnohem čistší vzduch. Nikdo se netají tím, že odchodem francouzského reprezentanta ze sebe tým shodil pořádný kámen. Včera kupříkladu klubový delegát a duše týmu Voro před mikrofony Radia Marca prohlásil: „Situace Ramiho není dobrá pro nikoho. Takže jestli to vyjde s AC Milán, budou všichni spokojeni“. Bez sebemenších známek studu – v dřívějších dobách bylo na hostování pohlíženo s despektem – tak Valencia hledá nějakého hráče z tzv. velkých mužstev, který buď nepasuje trenérům do koncepce, nebo v klubu není spokojený a působení na Mestalle by se mu zamlouvalo. Takových hráčů je na trhu hafo, ale mnoho z nich neutáhnete na nějaký půl milion eur, byť by to bylo za půlku sezóny. Teď jen vyčkat až Rami s AC vše stvrdí podpisem a vzduchem začne létat jedno jméno za druhým. Do prosince má Valencia dostatek času na hledání.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace