Hledají se sponzoři

Mnoho týmů se nedobrovolně vrací k dresům bez reklamy (© marca.es)

Nová sezóna již oficiálně začala, téměř polovina týmů Primery přesto stále nemá hlavního sponzora, jehož logo by "zdobilo" prostor na prsou dresů.

Zatímco Barcelona a Real Madrid si ročně díky této reklamě přijdou na 30 milionů eur, další týmy inkasují od hlavních sponzorů pouze zlomek této cifry. A Valencia, Villarreal, tedy účastníci Ligy mistrů, nebo Atlético a Sevilla, jejichž fotbalisté budou hájit barvy Španělska v Evropské lize, ho nemají vůbec.

Vedení této silné čtyřky zná svou cenu, nejvíce prostoru na dresech uvolní pouze v případě nabídky přesahující 3 miliony eur. To nedokázala splnit seznamovací agentura Ashley Madison, která koketovala s Atléticem a Sevillou, ale byla ochotná jít pouze na částku 2,5 milionu eur.

Ashley Madison nabízela i netradiční bonusy, a sice 50 tisíc eur, pokud se prokáže něvera některého z hráčů, a 150 tisíc eur v případě, že se hříšník přizná.

Devět klubů (nepočítáme Barcelonu a Real Madrid) se sponzorem inkasuje dohromady 10 milionů eur. Od Athleticu, na jehož konto přijdou 2 miliony eur za dohodu s Petronorem, až po Racing, kterého "klobásový lídr" Chorizo Palacios dotuje 400 tisíci eur.

Málaga má bohatého majitele Al-Thaniho, jenž podobné problémy řešit nemusí. Je to on, kdo za reklamu na dresech Andalusanů platí, a to organizaci UNESCO.

Příjmy účastníků Primera División 2011/2012 z reklamy hlavního sponzora na dresech:

Barcelona (Qatar Foundation) 30 milionů eur
Real Madrid (bwin) 25 (+5) milionů eur
Athletic (Petronor) 2 miliony eur
Sporting (Gijón/Asturias) 2 miliony eur
Levante (Comunitat Valenciana) 1,5 milionu eur
Real Sociedad (Guipuzkoa) 1,2 milionu eur
Getafe (Burger King) 1 milion eur
Betis (CIRSA) 1 milion eur
Mallorca (Bet-at-home) 0,8 milionu eur
Racing (Chorizo Palacios) 0,4 milionu eur
Granada (CajaGranada) 0,4 milionu eur

Nemají hlavního sponzora:

Valencia
Villarreal
Sevilla
Atlético
Málaga (platí společnosti UNESCO)
Zaragoza
Osasuna
Rayo Vallecano
Espanyol

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace