Hollywood chce zfilmovat příběh Guardiolovy Barcelony

Messi a Gurdiola (© as.com)

Barcelona Pepa Guardiola přepisovala dějiny, čehož si všiml také anglický řežisér Paul Greengrass, který by chtěl příběh katalánského celku zfilmovat.

Do Barcelony už dorazila oficiální nabídka, což vedení klubu potvrdilo agentuře EFE, ale zatím není jasné, zda-li bude přijata. "Barcelona uchvátila fotbalový svět," vysvětluje scénárista možného projektu John Carlin, jenž v Barceloně žije. "Šlo by o dokument o Barceloně jako celku. Klubu, jeho historii a všem, co reprezentuje, ale se zaměřením zejména na úžasnou Barçu posledních let." 

Pokud bude dokument natočen, stane se tak ve stylu Hollywoodu, jak uvedl sám Carlin. Dílo by mělo být hotové v prvním čtvrtletí roku 2014. 

Greengrass dostal za film The Bourne Ultimatum tři Oscary, podle Carlina je velkým příznivcem fotbalu: "Znám ho jako Brita a velkého fanouška fotbalu. Jako každý, kdo má rád fotbal, je hrou Barcelony uchvácen. Chceme zachytit Barcelonu z historické pohledu fotbalu, jak se podílela na vývoji fotbalu a jak se stala jeho hitem. Tenhle tým nadchl celý svět, což je to, co chceme v filmu zachytit."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace