Hromy, blesky na Mestalle

Mallorca včera vybojovala na Mestalle bod (© as.com)

Manuel Llorente, prezident Valencie, nasupěně rozmlouval s ostatními členy výboru, zatímco fanoušci na Mestalle dávali najevo svou nevoli ve třetím po sobě jdoucím zápase. S vážnou tváří a ledovým klidem odolával mávání kapesníky, jakožto vyjádření fanouškovy rozladěnosti směrem k hráčům, trenérovi a prezidentovi. To, že Mallorca dokázala srovnat zápas, který měla Valencia v kapse, je pro něj již dobře známý pocit a na Llorenteho zevnějšku nezanechal žádné stopy. Nicméně zevnitř ho totálně sžíral.

A tři zápasy – Sevilla, PSV Eindhoven a Mallorca -  to už je hodně velké sousto. Hněv ochozů Mestally od porážky s andaluzkým protivníkem začal nabírat na síle. Tehdy diváci vyprovodili mužstvo a kouče do kabin pískotem a to bylo vše. Bolestnější byla především koncovka čtvrtečního pohárového duelu proti Eindhovenu a způsob, jakým Valencia dovolila protivníkovi vstřelit dva góly a dostat se znovu do hry. Dvě trefy ve druhé půlce byly dostatečným důvodem, aby příznivci netopýrů vyjádřili nelibost s předváděnou hrou a alarmující ztrátou koncentrace ve finálových fázích zápasů. 

Že by se včera mohlo něco podobného opakovat, tomu nenasvědčovalo vůbec nic. Valencia vyzařovala pohodou a spíš u Mallorcy se zdálo, že jí odpolední začátek souboje zastihl ještě v siestě. Fanoušci neváhali slušný rozjezd ocenit aplausem, zejména pro energií nabitého Barragána, jeho průniky a Pareja, jehož obětování v obraně a velmi dobrý útočný projev dokázali diváci ocenit. Trefy Adurize a Tina Costy valencijskému publiku, které se přes neobvyklou hodinu sešlo ve slušném počtu, ještě víc usnadnily trávení nedělního oběda. Trenér Unai Emery nazval hodinu výkopu (16.00) jako „hodně evropskou“.

Nicméně Mestalla už tohoto kouče dávno odsoudila a nic se na tom nezmění. Příkladem mohou posloužit již první náznaky pískotu, když na ukazateli skóre ještě svítil stav 2:0. Pár nepřesností, v hledišti to již začalo hučet a mezi fanoušky začal převládat pocit, že utkání ještě není tak docela rozhodnuté. A projevy nespokojenosti vyjadřované pískáním přestaly být nesmělé po první brance hostí, kdy Barragán chyboval v pokrytí protivníka. Další kaňka na výkonu tohoto galicijce, jenž neměl čisté svědomí ani v zápase proti PSV. Škoda, protože do té doby hrál docela slušný part. 

Valencia se najednou začala rozkládat. Klasické déjá-vu. Z tribun se opětovně ozývalo přání na odvolání trenéra: „Unai vypadni!“ Vyrovnávací gól mužstva z Baleárských ostrovů rozpoutal příval hněvu mezi přihlížejícími, kteří mají netopýra vytetovaného hluboko v srdci. Většina z nich stadión začala opouštět již zhruba v osmdesáté minutě a ani nečekala na reakci svých, před dvěma hodinami ještě miláčků. A přišli o mohutný projev nespokojenosti na závěr. 

V sobotu se Llorente zastavil na posledním tréninku, aby si promluvil s trenéry, hráči a žádal je, aby zareagovali, změnili svůj obrázek vzhledem k posledním duelům. Nicméně Llorenteho proslov neměl proti Mallorce očekávaný účinek. A prezident neváhal sestoupit do kabiny, aby požádal Emeryho o vysvětlení omylů, které vedly ke konečné dělbě bodů. 

Unai Emery byl veřejně ve funkci potvrzen. Ovšem prezident již nasčítal několik po sobě jdoucích rozladění z výsledků týmu. A v případě, že Valencia skončí v Evropské lize na lopatě Eindhovenu, a jediným cílem tak zůstane třetí ligová pozice, bude atmosféra na Mestalle hustá až do konce sezóny.  

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace