Iñigo Martínez - další varianta pro Barçu

Iñigo Martínez (© google.com)

Jedna ligová sezóna skončila ovšem aby byl tým dobře připraven na tu další, je potřeba si vyhrnout rukávy a pustit se do díla již teď. A čím dřív, tím líp. A to platí i pro vedení Barcelony. Byť na mužstvo čeká ještě finále domácího poháru, direktiva a trenérský tým již musí vylepšit dosavadní kádr, aby se tentokrát všichni soupeři v ligové tabulce dívali na záda jim a ne Realu. A velký důraz při posilování kádru bude letos bezesporu kladen na zadní linii, zejména při zdravotních komplikacích Abidala a Carlese Puyola.

Zde se v médiích objevilo již několik jmen a nejvíckrát bylo zmiňován především brazilský stoper AC Milán Thiago Silva, o nějž měl katalánský velkoklub zájem již vloni. Italský celek svůj poklad samozřejmě pustit nechce, nicméně když existuje ochota hráče změnit prostředí, vždycky to nakonec skončí dobře pro klub, který píská na vábničku. Jenže před pár dny lombardský klub zahrál na city brazilského borce, když ho přesvědčil o tom, že právě on bude Francem Baresim 21.století. Takže to pro Barçu nadějně nevypadá, nebo je to jen trik jak dál uměle šroubovat cenu do závratných výšin.

Dalším kandidátem do zadní linie byl, nebo snad ještě pořád je, univerzální fotbalista Javi Martínez z Athleticu Bilbao. Ovšem tady platí némlich to samé, jako v případě Thiaga Silvy. V baskickém klubu ho považují za rodinné stříbro, kterého se rozhodně nebudou chtít vzdát za hubičku. Však ho mají velmi dobře obrněného smlouvou, která se dá bez obav roztrhat jen po zaplacení tučných čtyřiceti milionů eur. A to je před námi ještě EURO.

Takže Barcelona hledala dál a svůj zrak upřela na mladíka Iñiga Martíneze z Realu Sociedad. Jeden z talentů, jež vyvrhla plodná klubová cantera, která sídlí v Zubietě, kousek od San Sebastánu. Samozřejmě že ani Real Sociedad nebude chtít tohoto šikovného levého stopera, jenž si rozumí s míčem a na svůj věk působí velmi jistě, zbavit jen tak za hubičku. I on, poté co klub zjistil jeho potenciál, podepsal kontrakt, z něhož je těžké prchnout.  Klauzule 30 milionů eur a trvání do roku 2015. Vedení z Anoety oficiálně prohlašuje, že ho žádné nabídky nezajímají, ale přeci jen ekonomické problémy klubu pořád trvají, takže jak vedoucí činovníci zareagují při zajímavé nabídce, není úplně jisté.

Nicméně Barcelona to jednoduché mít nebude, neboť příjemné překvapení právě skončené sezóny neušlo pozornosti ani Realu Madrid, který o stopera projevil zájem dokonce ještě dřív, než se pozítří jedenadvacetiletý rodák z Ondarroy premiérově představil v nejvyšší domácí soutěži.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace