Individuální statistiky v polovině ligy

Ayza Gámez je nejlépe hodnoceným rozhodčím (© marca.es)

Jaké přinesla první polovina letošní ligové sezóny zajímavosti ve statistikách, pokud jde o individuální výkony jednotlivých hráčů?

Trofeo Pichichi - Lionel Messi má v půlce soutěže na kontě už 28 branek. Pokud mu forma vydrží, mohl by překonat vlastní maximum, které v loňské sezóně stanovil na 50 gólů. Falcao je s 18 přesnými zásahy druhý. To je průměr téměř gól na zápas, El Tigre by tak v každé jiné době téměř jistě byl králem střelců. Cristiano Ronaldo je třetí se 16 góly.

Góly - Lionel Messi skóroval v 15 z 19 zápasů, Radamel Falcao v 11. V gólech na domácím stadionu ale Tygr Argentince (a s ním i Soldada a Cristiana Ronalda) překonává, a to poměrem 14:10. Venku to nejlépe pálí Messimu, jehož 17 branek je nedostižných. Následují Aduriz s 8 a Rubén Castro se 7.

Trofeo Zamora - Nejnižší průměr obdržených gólů na zápas si drží Willy Caballero (0,84). Brankář Málagy ho jako jediný stlačil pod jednu branku. Největšími konkurenty mu jsou Thibaut Courtois, Víctor Valdés a Andrés Fernández. Zvláště u posledně jmenovaného jde o raritu, neboť Osasuna je v tabulce poslední.

Trofeo Zarra - Kdo bude nejlepším střelcem španělské národnosti? Aduriz, Soldado a Rubén Castro se v této soutěži dělí o první místo s 11 góly. Piti jich nasbíral 9, Iago Aspas, Óscar a Negredo 8. Vše bedlivě sleduje i Del Bosque, protože Konfederační pohár se blíží...

Trofeo Miguel Muñoz - Cena určená nejlepšímu trenérovi. Zatím vede Vilanova (129,5 bodu) před Pellegrinim (125,5) a Simeonem (124). Vysoko se drží i Paco Herrera (123,5), přestože jeho Celta Vigo nemá ideální výsledky. Trofeo Miguel Muñoz totiž přihlíží k hernímu projevu týmu.

Přihrávky - Myšlené jsou přihrávky do šance, ať už skončí gólem, nebo ne. Joaquín je nejlepší s 55 pasy, Özil jich má 53 a Iago Aspas 45. Pokud jde o tradiční centry, pak zde vévodí Pizzi se 165 balóny poslanými do vápna.

Střely - Podle očekávání v tomto ohledu dominuje Cristiano Ronaldo s 60 pokusy mezi tři tyče. Lionel Messi jich má 52, Falcao jen 30. Pokud jde o celkové střely, kdy je jedno, zda-li trefí, nebo minou cíl, pak znovu platí první místo Cristiana Ronalda (138 střel) a druhé Messiho (99). Následuje Iago Aspas (68). Cristiano Ronaldo a Messi navíc 4krát trefili tyč, co nejvíce v soutěži.

Zásahy brankářů - Nejvíce práce měl v první polovině ligy Gorka Iraizoz, jenž musel zasahovat 95krát. Miguel Ángel Moyà předvedl 74 zákroků, Dudu Aouate 73.

Fauly - Nejčastěji fauluje Hélder Postiga (v 19 zápasech 57krát). Longovi z Espanyolu stačilo na 48 faulů 13 zápasů. Nejvíce faulovanými fotbalisty jsou společně Iago Aspas a Lionel Messi (faulováni 48krát). Ander Herrera byl poslán k zemi 45krát, avšak v pouhých 12 zápasech, takže je v průměru nejčastějším terčem. Cristiano Ronaldo je pátý (44).

Vybojované a ztracneé míče - Nejvíce vybojovaných míčů má na kontě Emir Spahić (265). Godín (210) a Demichelis (197) doplňují pomyslnou bednu. Nejčastěji naopak balón ztrácí Postiga (247krát), následují Barkero (242krát) a Verdú (226krát).

Úspěšné přihrávky - Kategorie ovládaná Barcelonou. Konkrétně Xavim (1 882 přihrávek), Busquetsem (1 438), Jordi Albou (1 294) a Cescem (1 072). Xabi Alonso je pátý se 1 058 přihrávkami.

Karty - Nejvíce karet posbíral Wakaso Mubarak (11). Nejvíce žlutých zákroků bylo spácháno na Iaga Aspase (19).

Náhradníci - Nejčastěji využívaným náhradníkem je Nélson Oliveira, jenž jako střídající hráč nasbíral 460 minut. Fernando Llorente (360) a Santa Cruz (329) následují. Paraguayec ve službách Málagy je nejlepším žolíkem, dal čtyři branky.

Trofeo Guruceta - A na závěr rozhodčí. Nejlepším je prozatím Ayza Gámez (6,28 bodu), druhý Velasco Carballo (6,15) a třetí González González (5,9).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace