Iniesta se na stadionu Espanyolu dočkal bouřlivých ovací

Fanoušci Espanyolu nezapomněli na Iniestovo gesto ve finále mistrovství světa. (© as.com)

Espanyol sice podlehl Barceloně v očekávaném derby vysoko 1-5, příznivci Pericos přesto doprovodili střídání Andrése Iniesty bouřlivým potleskem.

Takřka do posledního místa zaplněný stadion Cornellà-El Prat na chvíli zapomněl na vzájemnou rivalitu a nezaměnitelným způsobem odměnil Iniestovu vzpomínku na zesnulého kapitána Pericos Dani Jarqueho po vstřelení vítězného gólu na světovém šampionátu.

Dani Jarque zemřel před startem loňské sezóny během soustředění v Itálii na infarkt, bývalá opora Espanyolu patřila mezi blízké přítele Andrése Iniesty, který po zlaté brance do sítě Nizozemska odhalil triko s nápisem "Dani Jarque, navždy s námi".

Iniesta ke včerejšímu emotivnímu momentu uvedl: "Bylo to úžasné, na hřišti jsem cítil podporu fanoušků. Už předtím jsem dostával řadu zpráv od příznivců Espanyolu. Dani byl můj blízký přítel a všichni na něj vzpomínáme. Lidské vztahy jsou důležitější než sportovní rivalita."

Espanyol chystá pro rodáka z Albacete další odměnu, a sice exhibiční zápas, jehož obsazení a datum budou oznámeny v následujících týdnech.

 Podívejte se na ovace, kterým se Iniestovi dostalo na Cornellà-El Prat:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace