Iniestovo finálové triko je vystaveno na Cornellà-El Prat

Iniestovo triko na stadionu Espanyolu (© rdcespanyol.com)

Do útrob stadionu Espanyolu přibyl cenný předmět, a sice triko, kterým dal Andrés Iniesta vzpomenout na Dani Jarqueho ve finále loňského mistrovství světa.

Bývalý obránce Espanyolu zemřel 8. srpna 2009 na selhání srdce, které ho potkalo na soustředění před sezónou, v níž měl nosit kapitánskou pásku, v Itálii.

Andrés Iniesta uctil památku svého bývalého spoluhráče z výběru Španělska do 19 let, se kterým v roce 2002 vybojovali titul evropských šampionů, ve posledním zápase loňského mistrovství světa proti Nizozemsku. Záložník Barcelony finále rozhodl gólem v prodloužení, na oslavu odhalil triko s nápisem "Dani Jarque siempre con nosotros (Dani Jarque navždy s námi".

"Bylo to gesto, které ocenili všichni příznivci Espanyolu. Iniestovo triko se stane jedním z nejcennějších a nejobdivovanějších předmětů, které vystavujeme," stojí v prohlášení Espanyolu. Pericos ho umístili vedle tabule se vzpomínkovými předměty Jarqueho.

Iniesta městskému rivalovi triko věnoval na soukromém emotivním aktu 11. listopadu 2010. O měsíc později mu zaplěný stadion Cornellà-El Prat tleskal vestoje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace