Iscova budoucnost? Americká fotbalová liga

Isco v utkání Sevilly

Zklamání z neúspěšného přestupu do německé Bundesligy má španělský hráč za sebou a může se opět společně se svým týmem plnohodnotně soustředit na hledání nového klubu. Bývalý záložník Realu Madrid a Sevilly flirtuje s možností hrát americkou fotbalovou ligu, v současné chvíli ale platové kvóty jeho angažmá neumožňují, musel by proto čekat až do letní pauzy a doufat, že některý aktivní hráč uvolní místo pro takzvaného franšízového fotbalistu.

Isco Alarcón poté, co na poslední chvíli nepodepsal smlouvu s druhým týmem německé Bundesligy, Unionem Berlín, neztrácí čas výčitkami a soutředí se na svůj další cíl. A tím by mohla být americká fotbalová liga. Andaluzský záložník je stále bez angažmá a v současné době hledá konkrétní klub, kde by mohl pokračovat v profesionálním fotbale. A zdá se, že existuje možnost, že by jeho další kroky mohly mířit do MLS.

Americká fotbalová liga by pro volného hráče nesporných kvalit mohla být řešením a umožnila mu pokračovat na vysoké úrovni. Na první pohled velmi atraktivní možnost. Isco se ale bude muset vypořádat s jednou překážkou. A to není nic jiného než limit franšízových hráčů, který soutěž stanovila.

Franšízovými hráči se rozumí ti fotbalisté, kteří díky svému veřejnému obrazu a významu na fotbalové scéně nespadají do kolonky platového stropu ligy MLS. V poslední době se jimi stali například Chicharito Hernández, Carlos Vela, Lorenzo Insigne nebo Xherdan Shaqiri. A podobných fantasistů je v americké soutěži celkem dvaašedesát, což je maximální číslo povolené federací. Kvóta je tedy zcela zaplněná, což je okolnost, která brání okamžitému příchodu Isca.

Jednou z možností, které španělský záložník a bývalý hráč Realu Madrid a Sevilly má, je podepsání krátkodobé smlouvy s některým evropským klubem do června 2023. V tomto smyslu se spekuluje o tom, že by Isco mohl vzít zavděk tureckou ligou. Druhou možností je pak individuální trénink až do konce sezóny a čekání na to, zda se uvolní některé místo pro franšízového hráče, aby kluby mohly s Iscem zahájit jednání.

Třicetiletý Isco je už více než měsíc bez angažmá poté, co po vzájemné dohodě ukončil smlouvu se Sevillou a nestihl si v rámci zimního přestupového okna najít nového zaměstnavatele. Do Sevilly přišel s podporou trenéra Lopeteguiho, ale ten byl záhy propuštěn a jeho místo zaujal Sampaoli. Po Mistrovství světa v Kataru se vztahy mezi hráčem a klubem začaly zhoršovat na tolik, že již byly dále neudržitelné a vyústily v odchod hráče.

V poslední den přestupového okna přišla další komplikace. To když na povrch vyplaval komunikační nedorozumění mezi Iscem a Unionem Berlín ohledně platových podmínek a z již téměř dotaženého přestupu sešlo. Rodákovi z Malagy tak nyní nezbývá patrně nic jiného, než čekat, jak se situace v americké lize vyvine.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace