Jak daleko může dojít Real Madrid v letošní LM?

Karim Benzema, Real Madrid

Odvetné utkání Real Madrid – PSG na Santiago Bernabeu nabídlo vše, co si fanoušci mohli přát, spoustu branek, napětí a výjimečné výkony. Zejména na straně domácího týmu. Kam až se může současný tým Realu dostat? Má na celkové prvenství v Lize mistrů?

Středeční utkání proti PSG pozvedlo morálku hráčů Realu Madrid, pro které se jednalo o jeden z vrcholů sezóny. Tým se dokázal po přestávce zmobilizovat a fotbal, který předvedl v poslední půlhodině utkání byl z říše snů. Stačí to ale na to, aby los blancos mohli snít o finále v Saint Denis?

Real Madrid Ligu Mistrů nevyhrál od roku 2018, kdy si v Kyjevě podmanil Liverpool, tedy v poslední sezóně Cristiana Ronalda. Nemělo by se ale zapomínat na to, že v minulé sezóně Real došel až do semifinále a přesto, že do dvojutkání s Chelsea dali Madriďané vše a až do poslední minuty stále byli ve hře o postup, nakonec se museli sklonit před výkonem londýnského klubu. Finále prostě pro Real bylo nedosažitelné, ale chyběl jen kousek. Rozhodně o mnoho menší než v letech 2019 a 2020, kdy Madrid vypadl s Ajaxem a Manchesterem City.

Od odchodu Cristiana Ronalda kritici tvrdí, že Real Madrid nedokáže střílet branky a nemá na to, aby mohl bojovat o pohárové finále. A možná právě proto, je potřeba udělat definitivní čáru za Ronaldem. Real má ve svých řadách hráče, který by rád převzal na svá bedra tíhu dědictví – Karim Benzema. Ve středečním utkání předvedl francouzský útočník svůj nejlepší zápas kariéry. V letošní sezóně nastřílel v dresu Realu již třicet branek a a do pařížského finále zbývá ještě dva a půl měsíce času. Jak vysoko může Benzema zamířit? Už teď je téměř jisté, že pokoří svůj střelecký rekord třicetidvou branek ze sezóny 2011/12.

Velkou neznámou jsou soupeři, kteří se ještě mohou postavit Realu do cesty, zatím známe jména poloviny z nich: Manchester City, Bayern a Liverpool. City a Bayern své soupeře doslova brankově znemožnili, oproti tomu Liverpool na hřišti Interu dominoval a vyhrál 0-2, ale v domácí odvetě se trápil více, než by se očekávalo a nakonec se třásl o postup. Příští týden rozhodne o zbývajících postupujících. Nejumetenější cestu do další fáze má zatím Chelsea, která porazila Lille. Remízy 1-1 budou na hřištích soupeřů hájit také dva španělské celky. Atlético pojede do Manchesteru a Villarreal do Turína. Poslední neznámou bude utkání Ajax-Benfica, ve kterém se soupeři také rozešli smírně po remíze 2-2.

Velmi důležitým faktorem je i španělská liga, které Real kraluje. Má luxusní náskok osmi bodů na druhou Sevillu a tak si může trenér Ancelotti dobře rozložit síly mezi obě soutěže. O italském trenérovi je totiž známo, že v průběhu sezóny točí jen málo hráčů a nyní může přijít rozhodující okamžik, kdy nechat v lize trochu více vydechnout unavené hvězdy. A měl by to udělat, Real Madrid chce letos vítězství v Lzie Mistrů a je na nejlepší cestě svůj sen naplnit.

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace