Jak hluboko lze klesnout

Xisco Nadal (©losgranotas.com)

Současný moderní fotbal je v mnoha případech hodně krutý svět, kde ani talent nemusí stačit na to, aby se jeden prosadil, nebo přesněji řečeno usadil v natřískané první linii. Zářným příkladem je Xisco Nadal, jenž nedávno podepsal smlouvu až do prosince s celkem Alqueríes, který hraje Ligu Preferente valencijské oblasti, což je pátá nejvyšší soutěž ve Španělsku.

Rodák z Mallorcy tak během okamžiku propadl z výsluní profesionální kopané do podpalubí, kde hráč jeho talentu rozhodně nemá co pohledávat. Talent mu zcela jistě nechyběl, svého času se dokonce zapsal do knihy rekordů španělské ligy jako nejmladší hráč, jemuž se podařilo skórovat (primát mu později vyfoukl Iker Muniain). Nicméně ve Villarrealu nedostával tolik šancí, kolik by si asi sám představoval a posléze se rozjel divoký kolotoč hostování, kdy vystřídal Numancii, Alicante, Granadu, s občasnými zastávkami zpět „doma” ve Villarrealu, jenž se zastavil až ve Valencii. V Levante našel jakous takous stabilitu, v klubu, kde se vsadilo sice na skromný, ale o to víc stabilní projekt a navíc zde působil kouč Luis García, se kterým si bez výhrady padli do oka. 

Jenže po odchodu úspěšného kouče o dům dál, do Getafe, budoucnost Xisca, jenž měl s klubem původně dohodnuto prodloužení smlouvy, dostala povážlivé trhliny. Proč k tomu došlo budou vědět asi jen zainteresované strany, nicméně v Orriols se šušká, že mít stejného agenta jako Luis García Plaza, vám sice možná zaručilo jisté výhody na zeleném trávníku, ovšem v klubových kancelářích byl po „útěku” trenéra ten nesmazatelný cejch vidět hodně zřetelně. Navíc Xiscovi asi nepomohla ani jeho povaha, kdy, jak se říká, chce sám napravit svět a proti všemu bojovat. 

Nakonec pětadvacetiletý hráč, se zhruba čtyřicetizápasovou zkušeností v Primera División zůstal na dlažbě, bez jakýchkoliv nabídek na pokračování fotbalové kariéry, byť by to bylo třeba ve druhé lize. Mluvilo se o řeckém fotbalu, zájem prý měl Castellón. Tam se ale zase nechtělo Nadalovi, neboť ho ekonomická nestabilita tohoto klubu hodně odrazovala. Proto se musel sklonit a v očekávání, že si na jeho jméno přeci jen někdo vzpomene, přijmout podřadnou práci na úrovni krajského přeboru. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace