Jak začal, tak skončil. Pep Team se rozloučil trofejí

Barcelonská radost (© marca.es)

Barcelona porazila ve finále Copa del Rey Athletic přesvědčivě 3-0 a zakončila Guardiolovu éru stylově - trofejí.

Pep Team přichystal fanouškům poslední magickou noc. Guardiolovi hodně záleželo na tom, aby dal týmu sbohem úspěšně. A to se povedlo. Katalánci po skvělém výkonu smetli Bielsovu partu už v prvních 25 minutách, zbytek střetnutí se odehrával pouze z povinnosti.

Podle očekávaní se na stadionu Vicente Calderóna začalo pískotem při hymně. Hráčům Athleticu jako by se z nepříjemného zvuku motala ještě dlouho hlava. Od výkopu Barcelona ovládla hřiště, což se rychle odrazilo i na skóre. Messiho pokus se mezi tři tyče nevešel, ale špatné zpracování jednoho z obránců po rohovém kopu znamenalo šanci pro Pedra, jenž překonal Gorku Iraizoze.

Po čtvrthodině vyzkoušel Iraizozovu pozornost znovu Messi. O chvíli později byl k vidění stejný souboj, tentokrát s Messim jako vítězem - 2-0 pro Barcelonu. Poslední hřebíček do baskické rakve zatloukl přesnou střelou znovu Pedro. Útočník Barcelony se tak výrazně podepsal pod zisk trofeje a zároveň získal plusové body v boji o Euro.

Athletic se dožadoval pokutového kopu po střetu Piquého s Llorentem, Fernández Borbalán však nezapískal. Jediná příležitost Lvů přišla v závěru půle, kdy Pinto dobře zasáhl proti Muniainovi. Druhý poločas se už pouze dohrávalo. Mohlo dojít k úpravě skóre na jedné i druhé straně, střelci ale tentokrát nemířili přesně.

Athletic prožil po finále Evropské ligy další bolestivé zklamání, přesto mohou být v Bilbau s proměnou mužstva pod Marcelem Bielsou spokojení. Barcelona zakončila nejúspěšnější éru v klubové historii čtrnáctou trofejí za čtyři roky. Señor Guardiola se loučí přesně tak, jak své působení na lavičce Barcelony začal - trofejí pro vítěze Copy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace